Gemeente Hellevoetsluis


Jongerendebat in anti-disciriminatieweek`

SWS jongerenwerk in Hellevoetsluis heeft op donderdag 20 maart in het jongerencentrum een debat georganiseerd. De avond werd gevuld met pittige stellingen, die actueel zijn binnen de jongerencultuur. Beginpunt van de avond was de tekst Discriminatie, wat merk jij?, dat tevens de rode draad vormde voor het debat.

Voorafgaand aan het debat heeft de Hellevoetse rapper AMP een rap gebracht die inging op het thema discriminatie. De voordracht van zijn teksten werkte inspirerend en motiverend op de andere jeugd, waardoor de microfoon plots van hand tot hand ging. Bezoekers van 13 tot 29 jaar hebben ter plekke teksten bedacht. De inhoud van de teksten ging over hun ervaringen met discriminatie.

De stellingen waarbij aandacht was voor emancipatie, racisme en samenleven met verschillende culturen zijn door de jeugd op een eigen manier beantwoord. Deze avond heeft iets in gang gezet, dat zeker een vervolg gaat krijgen. Jongeren hebben een duidelijke mening over wat zij merken aan discriminatie. Via de teksten in hun raps maken ze dit duidelijk voor leeftijdsgenoten en voor volwassenen in hun omgeving.

Het interesseert me niet wat voor kleur je bent Iedereen is gelijk (tekst door jongeren)

03/27/2008