Provincie Overijssel

Minister Verburg bezoekt IJsseldelta

ministerverburgbezoektijsseldelta.jpg (49 Kb)
Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de IJsseldelta. Deze dag heeft de minister met verschillende aspecten van het Nationaal landschap IJsseldelta en IJsseldelta-Zuid kennis gemaakt. De nadruk lag op kansen voor de gebiedsontwikkeling van IJsseldelta-Zuid, de natuur en de betrokkenheid van kinderen hierbij.

De minister werd ontvangen in het Stadhuis van Kampen door burgemeester Jan Oosterhof en gedeputeerde Theo Rietkerk. Hierna stond een boottocht op het programma door het gebied IJsseldelta-Zuid. De minister ging onderweg in gesprek met vertegenwoordigers uit het gebied en andere belanghebbenden. Zo vertelde André Blankvoort, voorzitter van natuurvereniging Camperland, over de kansen en bedreigingen voor de landbouw en de regelgeving om de groei van weidevogels te stimuleren.

Het middagprogramma stond geheel in het teken van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Samen met de schoolkinderen plantte de minister pruimenbomen voor de school. Ze kreeg hierbij hulp van gedeputeerde Theo Rietkerk, wethouder Bert Boerman en wethouder Harry de Goede. De minister had veel aandacht voor de samenwerking met de mensen van de streek aan de keukentafel. " Daarnaast is het essentieel om dit geweldig mooie gebied in te gaan en te ontdekken, vooral ook met uw kinderen", aldus minister Gerda Verburg.

Om haar bezoek te vereeuwigen schroefde zij op een bankje op het schoolplein een naamplaatje. Het bankje was beschikbaar gesteld door het project Streek Eigen Huis en Erf. In het project `Streekeigen huis en erf IJsseldelta' krijgen bewoners van de IJsseldelta de kans om met deskundig advies en subsidie hun erf of boerderij op te knappen.

Wilt u meer informatie over het project IJsseldelta, neemt u dan contact op met:
Project IJsseldelta
Communicatie: Anke Voet
038 499 9225 / www.ijsseldelta.info