Gemeente Hoogeveen

besluiten van B & W gemeente Hoogeveen

25 maart 2008

Besluiten

De besluiten zijn als volgt weergegeven:

* nummer

* onderwerp (vetgedrukt)

* besluit

* evt. toelichting (cursief)

1.
Vaststellen Sociale Structuurvisie Gemeente Hoogeveen. Bijlage 1 + 2

De raad voorstellen in te stemmen met de Sociale Structuurvisie overeenkomstig bijgevoegd raadsvoorstel waarin aan de raad het volgende wordt voorgesteld:
* Akkoord gaan met de inhoud van de Sociale Structuurvisie "Naar een meedoensamenleving"
* Intern en extern als leidraad voor het ontwikkelen van deze meedoensamenleving als koers vasthouden aan de volgende drie thema's: Leefbare wijken en dorpen, Kansen voor talenten, Meedoen mogelijk maken.
* Bij het uitwerken van deze drie thema's - als rode draad- steeds de volgende drie uitgangspunten hanteren: Eigen verantwoordelijkheid, Samenwerking en Maatwerk.
* Bij het uitwerken van de visie prioriteit geven aan de aandachtsgebieden en de daar heersende problematie op sociaal gebied.

2.
Aanvraag om bouwvergunning voor het verbouwen van een winkelpand naar een casino- en leisurecentrum.
* Medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure (ex. artikel 19, lid 2 WRO).
* Indien er geen overige weigeringsgronden zijn, het voornemen publiceren en 6 weken ter inzage leggen, met de mogelijkheid tot het inbrengen van zienswijzen.
* De aanhouding doorbreken.

3.
Besluit op verzoek om vergoeding van schade ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO).

Overeenkomstig het advies van de Planschadebeoordelingscommissie besluiten aan verzoeker een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente.

4.
Wijziging hoogte inkomen en koopsom a.g.v. indexering bij Starterslening Woningmarkt.

Wijziging hoogte inkomen en koopsom a.g.v. indexering bij Starterslening Woningmarkt.

5.
Bezwaarschrift van de omwonenden van Alteveerstraat 121 in Hoogeveen inzake de kapvergunning voor 2 eiken staande aan de zijkant van Alteveerstraat 121 in Hoogeveen die aan mw. Zhang verleend is.
* Het advies van de bezwaarschriftencommissie inzake het bezwaar van de omwonenden van Alteveerstraat 121 overnemen en het bestreden besluit niet herroepen.
* De motivering van het besluit de vergunning te verlenen, aanvullen in het besluit op beroep.
* Mevrouw Pleijssant (namens de 18 bezwaarmakers) en mevrouw Zhang middels bijgaande conceptbrief van uw besluit op de hoogte brengen.

6.
Bezwaarschrift van de heer S. Pol inzake de kapvergunning voor ca. 700 m2 berkenbos staande aan Rechtuit 56 te Hollandscheveld die aan de heer Okken verleend is.
* Het advies van de bezwaarschriftencommissie inzake het bezwaar van de heer P. overnemen en het bestreden besluit niet herroepen.
* De heren Pol en Okken middels bijgaande conceptbrieven van uw besluit op de hoogte brengen.