Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Jongeman verdacht van tasjesroven             |
De politie heeft onlangs een onderzoek naar meerdere tasjesroven in Apeldoorn afgerond. Een 18-jarige Apeldoorner wordt van een vijftal feiten verdacht en is voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen en zit in voorlopige hechtenis.

Eind december 2007 en de eerste weken van 2008 vonden er in Apeldoorn meerdere tasjesroven plaats. De verdachten verplaatsen zich op een scooter en gristen veelal bij vrouwen op de fiets hun tasje weg. De feiten vonden over het algemeen in de avonduren plaats en in één geval 's morgens vroeg.

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in en de inwoners van Apeldoorn werden via de media over de gebeurtenissen geïnformeerd. Zij werden opgeroepen om verdachte situaties te melden en zoveel mogelijk informatie aan de politie door te geven.

Half februari kwam er een eind aan de tasjesroven met de aanhouding van een 18-jarige Apeldoorner. Hij werd op heterdaad aangehouden bij een auto-inbraak en tijdens het onderzoek bekende hij bij de politie ook de tasjesroven. Tevens vond er bij hem thuis een doorzoeking plaats en hier werden een sleutelbos en deel van een rijbewijs aangetroffen. Deze bleken afkomstig van een auto-inbraak. De verdachte werd hiermee geconfronteerd, en legde een verklaring af over drie auto-inbraken in de Berkel, De IJsselstraat en de Eemstraat in Apeldoorn. De verdachte legde geen verklaring over zijn medeverdachte af.

De aangehouden verdachte is inmiddels voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zit in voorlopige hechtenis. Alle slachtoffers van de tasjesroven en de auto-inbraken zijn inmiddels in kennis gesteld.

Einde bericht

---- --