Gemeente Rotterdam

Liefdesbloem voor alle Rotterdamse lentebruidsparen

Het Rotterdams Groenjaar 2008 viert het begin van de lente met een romantische actie. Alle Rotterdamse bruidsparen die op 20, 21 en 22 maart in het huwelijksbootje stappen, krijgen bij hun trouwboekje de Rotterdamse Liefdesbloem, ook wel de Agapanthus Rotterdam genoemd. Er is een bos in bloei voor de bruid en een plant in knop voor de bruidegom.

De heer Bakboord en mevrouw Matabadal, die elkaar vandaag het jawoord hebben gegeven, ontvingen op de Groenjaarloper in het Stadhuis het fleurige cadeau en de gelukwensen van Lucas Bolsius, wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte.

Rotterdamse Liefdesbloem
De naam Agapanthus is afgeleid van het Griekse agape dat letterlijk liefde betekent en anthos dat voor bloem staat. De Agapanthus kent veel soorten, de Agapanthus Rotterdam is er één van.

Groenjaar 2008
Het aanbieden van de Liefdesbloem is voor de gemeente Rotterdam een van de vele Groenjaar-activiteiten. In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008

Bron: Gemeentewerken, 27-03-2008