Politie Brabant-Noord

Man aangehouden voor overval in Vught in 1999

Vught, 27-03-2008

Man aangehouden voor overval uit 1999

Vught- De politie heeft een 40-jarige Surinamer aangehouden die momenteel een celstraf uit zit in de gevangenis in Heerhugowaard. De man wordt verdacht van een gewapende overval op een juwelier aan de Dorpsstraat, op zaterdag 9 januari 1999 in Vught.

Vorig jaar werd de verdachte tot vier jaar cel veroordeeld voor een bankoverval in Heemstede. Bij die overval werd dna gevonden dat van de verdachte was. Dat dna werd vervolgens onderzocht en bleek overeen te komen met dna-materiaal dat gevonden was bij de overval in Vught. De verdachte is verhoord, maar hij zegt dat hij de juwelierszaak in Vught niet heeft overvallen.

Overval

Op zaterdagmorgen 9 januari 1999 kwamen twee werknemers van de juwelier aan bij de winkel. Ze stonden op het punt om de zaak te openen toen er een auto kwam aanrijden. Twee gemaskerde mannen stapten uit en bedreigden het personeel met een vuurwapen. De medewerkers werden gedwongen om de rolluiken omhoog te doen, het alarm uit te zetten en de kluis te openen. Ook werden vitrines ingeslagen. De daders gingen er met sieraden ter waarde van ruim honderdduizend euro vandoor. De schade in de winkel bedroeg ongeveer achtduizend euro.

Na de overval gingen de daders er in de auto vandoor. Die auto werd later gevonden in de Bleekstraat. Het voertuig was gestolen uit 's-Hertogenbosch. De daders waren in een andere auto overgestapt en gevlucht. Na de overval werd door de technische recherche onder meer een bloedspoor veilig gesteld in de juwelierszaak. Dat leidde tot de dna-match en de aanhouding van de verdachte.