Gemeente Oldenzaal


Sportieve activiteiten op verschillende locaties in Oldenzaal

gepubliceerd op : 27-3-2008

In Oldenzaal wordt tijdens de Nationale Sportweek van 28 maart tot en met 5 april veel aandacht besteed aan diverse sportieve activiteiten.

Iedereen kan dan zelf zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied, hoe leuk het is om te sporten en hoe belangrijk het is om alleen of samen met anderen sportief bezig te zijn. Elke dag van de week wordt een andere tak van sport in de schijnwerpers gezet.

In Oldenzaal staan tijdens de Nationale Sportweek de volgende activiteiten centraal:

1) Zaterdag 29 maart: Nationale Opstepdag (georganiseerd door Stepteam Twente);

2) Zondag 30 maart: Lente-Gym-Dag (georganiseerd door Gymvereniging Quick);

3) Woensdag 2 april: Schoolvoetbaltoernooi (georganiseerd door de gemeente Oldenzaal en de Oldenzaalse voetbalclubs);
4) Donderdag 3 april: Heel Nederland beweegt 30 minuten (georganiseerd door de gemeente Oldenzaal en de Oldenzaalse basisscholen);
5) Zaterdag 5 april: Oefenwedstrijd en activiteiten Run'71 (georganiseerd door Run'71).

Het maatschappelijk probleem van overgewicht is bekend. Een kleine 40% van de Nederlanders beweegt onvoldoende. Bij de jeugd (onder 18 jaar) komt tweederde niet aan genoeg bewegen toe. Bovendien eet men teveel en ongezond. In de Nationale Sportweek wordt geprobeerd de boodschap van 30 minuten bewegen per dag (voor de jeugd 60 minuten) in de praktijk te brengen. Voldoende bewegen is niet alleen de sleutel naar een goede gezondheid, het is ook nog eens leuk en gezellig!

De Nationale Sportweek is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Meer informatie over de verschillende activiteiten is hier te vinden. Ook kunt u de flyer raadplegen voor de tijden en de locaties van alle activiteiten.