Gemeente Scheemda


Eerste klimaatbosje geplant in Scheemda
logohier.jpg

De gemeente Scheemda wil graag meer aandacht vragen voor het milieu, voor energiebesparing en klimaatverandering. We willen als gemeente Scheemda ook concreet iets positiefs bijdragen aan de oplossing van het klimaatprobleem.

De komende maanden worden een aantal klimaatbosjes in onze gemeente geplant. Bij deze bosjes komen informatiebordjes over het doel en de herkomst.

Klimaatbosjes bestaan uit minimaal 3 walnotenbomen die in een opvallende driehoeksvorm worden geplant. De bosjes maken nieuwsgierig en hebben als doel om iedereen te inspireren om zélf iets te doen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Op donderdag 27 maart is het eerste klimaatbosje door wethouder Annemarie Knottnerus samen met leerlingen van de Eexterbasisschool geplant naast de school.

klimaatbosje

De klimaatbosjes zijn een initiatief van De Landschappen en Landschapsbeheer Nederland. De actie is onderdeel van de landelijke klimaatcampagne HIER, waarbij 38 goede doelenorganisaties zich inspannen om de klimaatverandering op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. De organisatie van dit project wil ongeveer 600 kleinere klimaatbosjes in Nederland plaatsen.

Ook u kunt actie ondernemen, om bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En die actie hoeft niet eens ingewikkeld te zijn. Misschien heeft u ook de mogelijkheid in uw eigen tuin om eens een boompje bij te planten. Het maakt Nederland groener en het helpt de CO2-uitstoot terug te brengen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente Scheemda en op www.hier.nu en www.landschapsbeheer.nl