ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Nationale ICT Awards en Broos van Erp Prijs gaan samen

27 maart 2008

ICT~Office organiseert samen met het ministerie van Economische Zaken (EZ), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), ICTRegie en Nederland BreedbandLand voor de achtste keer de uitreiking van de Nationale ICT Awards. Ook de Broos van Erp Prijs maakt vanaf dit jaar deel uit van de Nationale ICT Awards, die worden uitgereikt tijdens een feestelijk diner voor genodigden op 28 mei 2008.

De Nationale ICT Awards zetten personen, organisaties of initiatieven in het zonnetje die bijdragen aan de stimulering van innovatieve ICT-toepassingen in bedrijfsleven, non-profit en overheid. De partners van de Nationale ICT Awards reiken ieder een eigen Award uit, die een aspect van innovatieve ICT-toepassingen belicht.

Zes awards

De Broos van Erp Prijs is een aanmoedigingsprijs van 50.000,-- voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe technologie vermarkt. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van EZ. Voorafgaand aan de uitreiking van de Nationale ICT Awards wordt op 22 mei het Nationaal ICT Event gehouden in Media Plaza. Tijdens deze dag worden tal van innovatieve ICT-toepassingen gepresenteerd en het is ook de laatste openbare juryronde voor de Broos van Erp Prijs.

De InnovatieSalon Award is een initiatief van ICT~Office. Met haar kernprogramma InnovatieSalon wil ICT~Office de vraag naar ICT-toepassingen in diverse sectoren stimuleren met als inzet het versnellen van innovatie. De Award is voor het programma of organisatie die hier op een aansprekende manier inhoud aan geeft.

De Aanbesteding Award wordt uitgereikt door het ministerie van BZK. De prijs is bestemd voor de overheidsorganisatie die een uitstekende ICT-aanbesteding heeft gerealiseerd.

De ICTRegie Award is bestemd voor de persoon of personen die resultaten van wetenschappelijk onderzoek hebben weten om te zetten in één of meer toepassingen die economisch of maatschappelijk profijtelijk zijn.

De NBL Award is bedoeld als erkenning voor de meest aansprekende witte raaf (voorhoedeproject of best practice) uit één van de actielijnen van Nederland BreedbandLand.

De ICT~Milieu Award tenslotte is een initiatief van ICT~Milieu (onderdeel van ICT~Office) en wordt uitgereikt aan een ICT-bedrijf dat energieverbruik reduceert door innovatieve ICT-toepassingen.

Nadere informatie

Alle informatie over de awards, winnaars en genomineerden van dit jaar en eerdere jaren en links naar de partners staat op www.ictawards.nl. Hier staat ook informatie over de ICT Personality Award, die op een ander moment in het jaar wordt uitgereikt door ICT~Office.

Informatie over het Nationaal ICT Event is te vinden op www.ictevent.nl

Noot aan de redactie (