Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 27 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 27-03-2008 o Dodelijk ongeval en aanhouding na hardrijden.

Dodelijk ongeval

Zaandam, donderdag 28 maart 2008, 09:40 uur.

Een 71-jarige Zaandammer is overleden nadat hij werd overreden door een vrachtauto. Enkele vrijwilligers van een voetbalvereniging waren bij het gebouw van de brandweer aan het Prins Bernhardplein bezig geweest met inladen van oud papier. De container werd opgeladen en de mannen, die achter de auto stonden, verwachtten dat de auto vooruit weg zou rijden. De vrachtauto, bestuurd door een 38-jarige Zaandammer, ging echter achteruit waarbij één vrijwilliger onder het voertuig terechtkwam. Een poging tot reanimeren mocht niet meer baten. De chauffeur is meegenomen voor verhoor en slachtofferhulp is ingeschakeld.

Bedreigend

Zaandam, woensdag 26 maart 2008, 16:48 uur.

De politie heeft een 25-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij bij een tuincentrum aan de Kleine Tocht iemand zou hebben bedreigd. De man ging er aanvankelijk vandoor maar meldde zich korte tijd later in een politiebureau waar hij werd aangehouden. Uit de politiesystemen bleek dat tegen de verdachte recentelijk meerdere malen aangifte was gedaan van bedreigingen in de relatiesfeer. Voor deze zaken moest de man nog worden gehoord. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Vals kenteken

Purmerend, woensdag 26 maart 2008, 15:19 uur.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden omdat hij op een bromfiets over de Prof. Mr. P.J. Oudlaan terwijl het kenteken niet correspondeerde met de bromfietsgegevens. Omdat er ook aan het framenummer bleek geknoeid werd de 17-jarige eigenaar van het voertuig aan het politiebureau ontboden. De verdachten werden na verhoor op last van de hulpofficier van justitie in vrijheid gesteld. Naar de herkomst van de bromfiets wordt nader onderzoek ingesteld. Van de strafbare feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na hardrijden

Zaandam, woensdag 26 maart 2008, 16:44 uur.

De politie heeft een automobilist uit Lutjebroek aangehouden nadat hij op de Provincialeweg 70 km per uur had gereden terwijl 50 km per uur maximaal was toegestaan. De snelheid was niet de reden van aanhouding maar een signalering door de politie Amsterdam-Amstelland. Zij verzocht zijn aanhouding omdat hij wordt verdacht van een mishandeling. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. De man werd ingesloten en zal worden overgedragen aan Amsterdam. Voor de snelheidsovertreding en het rijden zonder rijbewijs werden processen-verbaal uitgereikt.

Asociaal rijgedrag

Beverwijk, 26 maart 2008

Op de A22 hebben agenten woensdag tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto een 37-jarige motorrijder uit Uitgeest aan de kant gezet en op zijn gevaarlijke rijgedrag aangesproken. De bestuurder haalde meerdere voertuigen rechts in en haalde een gemiddelde snelheid van 140 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. De officier van justitie zal de zaak verder in behandeling nemen.

Bejaarde bloterik bekeurd

Purmerend, 27 maart, 13:01 uur.

De politie heeft een 73-jarige man bekeurd omdat hij naakt stond te masturberen in zijn woning op een voor het publiek zichtbare plek. Een Purmerendse kon de man al een paar weken vanaf een bushalte zien terwijl hij op zijn balkon handelingen met zichzelf verrichtte. Ze maakte er melding van bij de politie. Die ging de dag na de melding posten bij het betreffende adres en toen de man zich naakt voor het raam liet zien werd aangebeld. De man beweerde dat hij het niet in de gaten had gehad dat mensen hem konden zien. Hij had juist het vaste tijdstip 's ochtends gekozen omdat het dan nog zo rustig was op straat.

48 boetes tijdens verkeerscontroles

Zaandam/Assendelft, 26 maart

Tijdens diverse verkeerscontroles heeft de politie woensdag in totaal 48 boetes uitgedeeld.

Een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum leverde zestien hardrijders en een bestuurder die zonder rijbewijs reed woensdagmiddag een boete op. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun. In de ochtend zette een motoragent drie automobilisten aan de kant die bellend achter het stuur zaten. De drie ontvingen een boete van 130 euro. Op de Peperstraat en de Dam in Zaandam en de Dorpsstraat in Assendelft werden acht boetes, van eveneens 130 euro, uitgedeeld voor het rijden door rood. Ook kreeg een automobilist die met een verlopen APK-keuring reed een boete.

Ten slotte werden woensdagochtend tijdens een snelheidscontrole op de Nauernaseweg in Assendelft 19 hardrijders op de foto gezet. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 116 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. In totaal 882 voertuigen passeerden de radarauto. Van het verkeer uit beide richtingen werd de snelheid gemeten.

Tientallen hardrijders (1)

Noordbeemster, 25 maart, 14:10-15:50 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Purmerenderweg in de
Noord-Beemster werden dinsdag 45 hardrijders op de foto gezet. De hoogste snelheid bedroeg 82 km per uur bij een toegestane snelheid van 60 km per uur. Van in totaal 362 voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten.

Tientallen hardrijders (2)

Purmerland, 26 maart, 10:00-12:00
uur

In Purmerland werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 73 km per uur. Een veertigtal automobilisten reed sneller dan de toegestane 50 km per uur terwijl van in totaal 456 voertuigen, uit beide richtingen, de snelheid werd gemeten.