Gemeente Purmerend

Verlenging inschrijvingsperiode derde periode Jeugdsportpas

21 maart 2008

De leerlingen in het basisonderwijs in Purmerend kunnen zich tot en met woensdag 2 april inschrijven voor kennismaking met een sportieve activiteit. Wie een kennismakingsplaats krijgt toegewezen, ontvangt een Jeugdsportpas. Er is in de periode die begint na de meivakantie keuze uit veertien sporten. Ook de inschrijvingstermijn voor het Jongerenpaspoort voor leerlingen van het VMBO is verlengd tot en met 2 april. Tot de verlenging van de inschrijvingstermijn is besloten, omdat er nog plaatsen over zijn voor nieuwsgierige sportieve jongeren.

De Jeugd- of Jongerensportpas biedt voor EUR 5,00 per periode een kennismaking met een sportieve activiteit. Diverse Purmerendse sportverenigingen verzorgen de kennismakingen van vijf lessen. De basisschoolleerlingen groep vier tot en met acht hebben aan het begin van het schooljaar van hun leraar de brochure Jeugdsportpas 2007-2008 ontvangen met daarin het inschrijfformulier.

In de derde periode kunnen bassisscholieren kennismaken met AquaFitness, gymnastiek/jongensturnen, handbal, judo, kids kickboksen, kids total work out, peanutbal, ritmische gymnastiek, schermen, skeeleren, squash, tai chi, triathlon en volleybal.

De leerlingen van het VMBO kunnen in dezelfde periode kennismaken met fitness, freestyle skating, gymnastiek/jongensturnen, honk- en softbal, ritmische gymnastiek voor meiden, squash en tai chi. Zij ontvingen aan het begin van het schooljaar op school de brochure over de Jongerensportpas met inschrijvingsformulier.

De brochures staan op www.purmerend.nl. Het is ook mogelijk een exemplaar op te vragen via sportacc.verhuur@purmerend.nl of door te bellen met het Sportservicecentrum, 452 312.