Sassenheim Aanhoudingen voor diefstal/heling koper De politie heeft vanmorgen in een woning aan de Geestbrug 130 kilogram koperdraad gevonden. De politie verdenkt drie mannen, de 37 jarige bewoner, een 38 jarige uit Katwijk en een 37 jarige uit Rijnsburg, er van dat zij het draad gestolen dan wel geheeld hebben. Zij werden dan ook aangehouden. De tuin van de woning werd gebruikt als werkplaats waar kabels werden gestript tot op het koperdraad. Ook lag er staal en aluminium. De politie onderzoekt de herkomst van het koper en kabels. De verdachten zijn voor het onderzoek ingesloten.

Leiden Heling controles succesvol De Politie Leiden-Zuid heeft op donderdag 27 maart op verschillende plaatsen binnen het werkgebied Leiden-Zuid een aantal uren helingcontroles uitgevoerd.. In totaal werden zo'n 70 controles uitgevoerd, aan de Lammeschansweg, de Haagweg, de Churchilllaan en de Vijf Meilaan. Bij deze controles werden 7 verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Vijf Meilaan voor verhoord. De verdachten zijn; een een 24-jarige Leidenaar, een 16 jarige Leidenaar, een 15 jarige Leidenaar, een 18 jarige Leidenaar, een 13-jarige jongen uit Zoeterwoude en een 28 jarige Leidenaar. De verdachten reden op een van diefstal afkomstige fiets. De fietsen zijn inbeslaggenomen en tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 35 jarige Leidenaar werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De politie zal de controles herhalen.

Leiderdorp Doorrijden na aanrijding Een nog onbekende snorfietser met een groen legerjack is donderdag 27 maart na een aanrijding op de Persant Snoepweg doorgereden. Een 13 jarige fietsster uit Oude Wetering reed om 08.20 uur over het fietspad in de richting van Leiderdorp. Ter hoogte van een in- uitrit voor bouwverkeer werd de fietsster ingehaald en geraakt door een jongen op vermoedelijk een zwart Tomos snorfiets. Het meisje kwam ten val en liep onder meer schaafwonden op aan handen, armen en knie. De snorfietser is na het ongeval doorgereden zonder zijn gegevens bij het meisje bekend te maken. De politie is op zoek naar de snorfietser of getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900 - 8844.