Gemeente Lansingerland


Werkbezoek aan Wolfert Dalton
Werkbezoek aan Wolfert Dalton

Wethouder Werner ten Kate bracht op 20 maart een werkbezoek aan Wolfert Dalton, Havo/Vwo aan de Boterdorpseweg in Bergschenhoek.

Na een hartelijk welkom van locatiedirecteur Bart-Jan Geers is wethouder Ten Kate rondgeleid in de klassen en in de aula van de middelbare school. In het oogspringende kernmerken tijdens de rondleiding zijn onder andere:


-Opvallend rustig lopen de leerlingen aan het einde van de pauze (zonder bel!) naar de volgende les!


-Zoveel mogelijk leerlingen worden betrokken bij het reilen en zeilen van de school. Zo beheren de leerlingen zelf het verkooppunt, inclusief de daarbij behorende financiën.


-De school biedt leerlingen differentiatie in aandacht aan. Bijvoorbeeld leerlingen die extra instructie nodig hebben of willen kunnen dat ook krijgen. Andere leerlingen kunnen juist meer zelfstandig gaan werken.

Tijdens de rondleiding heeft de wethouder ook met de directeur gesproken over de geplande nieuwbouw, de ontwikkeling van het leerlingenaantal en nog wat algemene onderwerpen die spelen op deze school.

Werner & Wiskunde

Tijdens de rondleiding is een foto gemaakt waarop de wethouder zijn wiskundige talenten moest gebruiken om met een leerling een wiskundeopgave te maken. Gelukkig was de uitkomst goed!