Bve Raad



MBO Raad: 'Strategische agenda mbo' goede basis voor bestuursakkoord

Staatssecretaris Van Bijsterveldt presenteert vandaag tijdens een speciale bijeenkomst de 'Strategische agenda beroepsonderwijs en volwasseneneducatie 2008 - 2011'. Het kabinet beschrijft in dit document vijf beleidsdoelstellingen voor het middelbaar beroepsonderwijs. Hoofddoel van de agenda is dat het aanbod van het beroepsonderwijs beter aansluit bij de vraag naar werknemers vanuit het bedrijfsleven.
Overleg blijft noodzakelijk
De Strategische Agenda bevat ook onderwerpen waarvan de MBO Raad het noodzakelijk vindt dat de staatssecretaris hierover in overleg blijft met de mbo-sector. De MBO Raad ziet in de agenda bijvoorbeeld onvoldoende terug hoe de staatssecretaris de mbo-instellingen gaat ondersteunen in de grote opdrachten die de sector heeft. En ook wat betreft onderwerpen als bedrijfsscholen, stage, examinering, associate degree, vavo en marktwerking in de educatie vindt de MBO Raad verder overleg belangrijk.

Bestuursakkoord
Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad), Loek Hermans (voorzitter MKB-Nederland) en Ben Rijgersberg (directeur Colo) geven tijdens de bijeenkomst hun reactie op de Strategische Agenda. De MBO Raad ziet deze agenda als een goede basis om in het bestuursakkoord met de staatssecretaris en Colo gezamenlijke afspraken te maken voor een verdere verbetering van het mbo.

In een eerder stadium is ook de MBO Raad gevraagd om te reageren op concept versies van de agenda. Hoewel de MBO Raad het op de meeste punten eens is met de staatssecretaris en verwacht dat de sector over het algemeen wel uit de voeten zal kunnen met de agenda, blijft het een 'politiek' product van de staatssecretaris.

Meer informatie
www.ocw.nl