Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 13 - 2008

Bouw- en sloopaanvragen


* J. Oldersma, betreffende het plaatsen van een dakopbouw aan het Johan Frisopark 80;

* Fam. Schuringa, betreffende de uitbreiding van de woning aan de W. van Hallstraat 4;

* W. Baks, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Wingerdstraat 12;

* J. Martens, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Wingerdstraat 14;

* B. Bouwmans, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Acacia 31;

* H. Stacey Olie B.V., betreffende de bouw van een woning met bedrijfspand aan de St. Antoniusweg;

* Fried van de Laar Aannemer, betreffende de bouw van een woning met bedrijfsruimte aan de Kapelweg 12;

* G. Wisselink, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan het Zwenkeind 2;

* J. Verhouden, betreffende het plaatsen van een dakopbouw aan het Johan Frisopark 81;

* W. Swinkels, betreffende de verbouw van het gezinsvervangend tehuis aan de Raadhuisstraat 282 t/m 288.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontwerpverkeersbesluit reconstructie Hoofdstraat Het college van burgemeester en wethouders is voornemens tot het reconstrueren van de Hoofdstraat. De volgende verkeersbesluitplichtige maatregelen maken onderdeel uit van de reconstructie:


* het uitbreiden van de 30 km/uur zone in de Hoofdstraat vanaf het parkeerterrein ter hoogte van Prinsenhof tot aan het kruispunt met de Oranjestraat;

* het uitbreiden van de parkeerschijfzone in de Hoofdstraat vanaf het parkeerterrein ter hoogte van Prinsenhof tot aan het kruispunt met de Oranjestraat met een maximale parkeerduur van 2 uur op maandag t/m zaterdag van 9.30 - 18.00 uur;

* het verwijderen van parkeerverboden in de Hoofdstraat vanaf het parkeerterrein ter hoogte van Prinsenhof tot aan het kruispunt met de Oranjestraat;

* tot het verwijderen van de voorrangsweg in de Hoofdstraat vanaf het parkeerterrein ter hoogte van Prinsenhof tot aan het kruispunt met de Oranjestraat;

* het verwijderen van de zebrapaden in de Hoofdstraat ter hoogte de Kerkstraat, Koetshuistuin en Oranjestraat;

* het verwijderen van het zebrapad in de Nazarethstraat ter hoogte van de Hoofdstraat.

Over de reconstructie van de Hoofdstraat vinden twee inloopbijeenkomsten plaats op maandag 31 maart en dinsdag 1 april 2008. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u tussen 17.00 uur en 19.00 uur het gemeentehuis binnenlopen en de voorstellen inzien. Indien u vragen heeft over de reconstructie Hoofdstraat kunt u contact opnemen met de heer O. Oomen, team Ingenieursbureau, tel: 0499-360 911.

Ontwerpverkeersbesluit Constantijnlaan en J. van Wassenaerstraat In het kader van de realisatie van de tweede sporthal in Naastenbest wordt de infrastructuur in zowel de Constantijnlaan als de Jacob van Wassenaerstraat aangepast. Het college van Burgemeester en wethouders is voornemens beide wegen te betrekken in de 30 km/uur-zone. De Constantijnlaan, een primaire fietsroute, wordt daarbij uitgevoerd als fietsstraat. De voorrang op het kruispunt Constantijnlaan - Constantijnlaan wordt verwijderd.

Het college is voornemens de Jacob van Wassenaerstraat af te sluiten ter hoogte van de Tweede Sporthal Naastenbest voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van busverkeer. Na uitvoering is het niet meer mogelijk om via het parkeerterrein van Wilhelmina Boys van de ene zijde naar de andere zijde van de Jacob van Wassenaerstraat te rijden. Daarnaast is het college voornemens om een zevental algemene invalideparkeerplaatsen te reserveren.

Procedure
De ontwerp verkeersbesluiten liggen gedurende zes weken na deze publicatie voor één ieder ter inzage bij balie nr. 2 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis te Best. Tegen dit ontwerp verkeersbesluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na deze publicatie (tot woensdag 7 mei 2008) zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Best. Indien u vragen heeft over de ontwerp verkeersbesluiten, kunt u contact opnemen met mevrouw S. Brouwers, cluster Ontwikkeling, tel: 0499-360911.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een overkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3133, gelegen aan de Burgemeester Notermansstraat 31;

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 1078, gelegen aan de Frans Halsstraat 2;

* De bouw van een serre op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4942, gelegen aan de Twijnder 9;
* De bouw van een serre op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie F, nummer 471, gelegen aan de Internaatstraat 1;
* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 2354, gelegen aan de Pinkelbergen 8;

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 1685, gelegen aan de W. van Hallstraat 2.

* De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 26 maart 2008 t/m 6 mei 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte. Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 6 mei 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen


* Het plaatsen van 2 dakkapellen aan de Vaarsvelden 14;
* Het plaatsen van een terrasoverkapping aan de Kastanje 9;
* De uitbreiding van de woning (serre) en het plaatsen van een overkapping aan de Mr. T.J. Verschuurstraat 78;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan het Moereind 15;
* De uitbreiding van de woning en het wijzigen van de garagegevel aan de Iep 40;

* De bouw van een kantoorpand aan de Industrieweg 187a (2e fase);
* De bouw van een loods/stal aan de Liempdseweg 5 (1e fase);
* Het renoveren van gevels van diverse woningen in de wijk Naastanbest;

* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Marie Raymakersstraat 15;

* Het gedeeltelijk veranderen van een woning uit een complex van 14 aan de Dennenhei;

* Het gedeeltelijk veranderen van een woning uit een complex van 14 aan de Dennenhei.

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van:


* 3 bomen. (waarvan 2 Quercus palustris en 1 Gleditsia triacanthos) aan de Johan Brouwerstraat, in het kader van reconstructie wijk Wilhelminadorp.

De brieven zijn 21 maart 2008 verzonden.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

DEFINITIEVE BESLUITEN VOORBEREID MET TOEPASSING VAN 3.4 AWB

Verkeersbesluiten Wilhelminadorp
In het kader van het project Skôn Best wordt de wijk Wihelminadorp integraal opgeknapt. Waar nodig wordt onder andere riolering vervangen, worden speelvoorzieningen aangebracht en groenvoorzieningen opgeknapt. Ten behoeve van het project Skôn Best is de wijk Wilhelminadorp opgedeeld in vier delen.

Wijk 1: gebied tussen de Koningin Julianaweg, Willem de Zwijgerweg en Prinses Beatrixlaan
In wijkgedeelte 1 is een groot tekort aan parkeerplaatsen. Om meer parkeerplaatsen te creëren wordt een aantal straten versmald. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders op 18 maart 2008 besloten om in Wilhelminadorp op diverse locaties een éénrichtingscircuit in te stellen.

Het éénrichtingscircuit betreft de volgende weggedeelten en verplichte rijrichtingen:


* Witte de Withstraat (in westelijke rijrichting);
* Johan Brouwerstraat tussen Piet Heinstraat en parallelweg Koningin Julianaweg (in oostelijke rijrichting);

* Mr. T.J. Verschuurstraat tussen Gerrit vd. Veenstraat en Prinses Beatrixlaan (zuidelijke rijrichting);

* Mr. C. Goselingstraat tussen huisnummer 126 en Koningin Julianaweg (noordelijke rijrichting);

* Kap. H.G.M. Koopmansstraat (in noordelijke rijrichting).

Er is reeds éénrichtingsverkeer aanwezig op de parallelwegen Willem de Zwijgerweg ter hoogte van huisnummers 59 - 81 en Koningin Julianaweg ter hoogte van huisnummers 128 - 150.

In wijkgedeelte 1 wordt waar aanwezig het woonerfregime opgeheven. Het betreft de volgende wegvakken c.q. straten:


* Johan Brouwerstraat;

* Kap. H.G.M. Koopmansstraat;

* W. van Hallstraat;

* Mr. T.J. Verschuurstraat;

* Mr. C. Goselingstraat tussen de Koningin Julianaweg en Johan Brouwerstraat

Wijk 2: gebied tussen de Koningin Julianaweg, Wilhelminaplein, Koningin Julianaweg-Zuid en Kantonnier en Wilhelminakanaal De benodigde verkeersbesluitprocedures voor deze wijk zijn reeds gevoerd en afgerond.

Wijk 3 en 4: gebied tussen Koningin Julianaweg, Willem de Zwijgerweg, spoor Kanaaldijk
In wijkgedeelte 3 is een groot tekort aan parkeerplaatsen. Om meer parkeerplaatsen te creëren wordt een aantal straten versmald. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om in Wilhelminadorp op diverse locaties een éénrichtingscircuit in te stellen.

Het éénrichtingscircuit betreft de volgende weggedeelten en verplichte rijrichtingen:


* Prof. T. Brandsmastraat (zuidelijke rijrichting);
* Prof. R. Regoutstraat (zuidelijke rijrichting);
* J. Poststraat (noordwestelijke rijrichting);
* Drs. J.L. Moonenstraat (oostelijke rijrichting);
* Pater L.A. Bleysstraat tussen Koningin Julianaweg en Prof. R. Regoutstraat (westelijke rijrichting);

* Past. Duffhaussplein tussen de parkeerplaatsen (zuidelijke rijrichting);

* St. Jozefstraat (oostelijke rijrichting).

In wijkgedeelte 3 en 4 wordt waar aanwezig het woonerfregime opgeheven. Het betreft de volgende wegvakken c.q. straten:
* J. Poststraat;

* Prof. R. Regoutstraat;

* Drs. J.L. Moonenstraat (tussen Prof. T. Brandsmastraat en Prof. R. Regoutstraat);

* Theo Dobbestraat;

* Prof. T. Brandsmastraat (tussen Pater L.A. Bleysstraat en Pater R.D. Kloegstraat).

In wijkgedeelte 4 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tot het realiseren van een dynamische afsluiting. Deze afsluiting wordt geplaatst in de Johannes Verleunstraat ter hoogte van de Sint Jozefstraat. De afsluiting zal in werking zijn op de tijden waarop basisschool De Paersacker haar lessen begint en afsluit, namelijk van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 9.00 uur, van 11.30 - 13.30 uur en van 15.00 - 16.00 uur. Hulpdiensten hebben ter plaatse vrije toegang.

Procedure
Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken na deze publicatie voor één ieder ter inzage bij balie nr. 2 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis te Best. Tegen dit verkeersbesluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na deze publicatie (tot woensdag 7 mei 2008) een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank in `s-Hertogenbosch.

Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking. Hiertoe kan bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht te 's-Hertogenbosch (Postbus 90.125 5200 MA 's-Hertogenbosch) een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Indien u vragen heeft over deze verkeersbesluiten, kunt u contact opnemen met mevrouw S. Brouwers, cluster Ontwikkeling, tel:0499-360911.

Verleende milieuvergunning
Op 19 maart 2008 is een vergunning verleend aan Maatschap Spanjers. De vergunning heeft betrekking op een revisievergunning van een agrarisch bedrijf aan het adres Kapelweg 40 te Best. Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 27 maart tot 9 mei 2008 elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-360485.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 9 mei 2008 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht. Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ongeacht het bovenstaande treedt het besluit niet in werking dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Nadere eis
Het college van Burgemeester en wethouders is voornemens om over te gaan tot het opleggen van een nadere eis op grond van artikel 6, eerste lid, onder a en voorschrift 4.1.1 en 4.1.2 behorende bij het Besluit landbouw milieubeheer aan de inrichting gelegen aan het adres Sonseweg 15 te Best. De nadere eis dient voor het vaststellen van het maximale geluidsniveau in de avondperiode.

Het ontwerp-besluit, alsmede de andere terzake zijnde stukken liggen vanaf 27 maart 2008 tot 9 mei 2008 elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de Sector Ruimte (kamer 0.31). Na bovengenoemde periode liggen de stukken tot het einde van de beroepstermijn ter inzage elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen zowel schriftelijk als mondeling door eenieder bij ons college worden ingebracht gedurende bovengenoemde termijn. Indien gewenst, worden de persoonlijke gegevens van degene, die een bedenking indient, niet bekendgemaakt.

Het verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met de bedenking bij ons college worden ingediend. Alleen zij, die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest dan wel de uiteindelijke besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Correctieve herziening Reconstructieplan
Enkele belanghebbenden hebben een procedure bij de Raad van State aangespannen tegen de reconstructieplannen zoals in 2005 vastgesteld. De uitspraak van de Raad van State hierop, geeft aanleiding om de reconstructieplannen te corrigeren. Dat heeft geleid tot een aangepast Ontwerp correctieve herziening reconstructieplan voor elk reconstructiegebied afzonderlijk.

Hierop kan iedereen in de periode van 18 februari 2008 t/m 31 maart 2008 zijn of haar zienswijze geven. Dit kan in algemene zin of per afzonderlijk reconstructiegebied. Gedeputeerde Staten zullen op basis van de inspraak komen met een definitief voorstel aan Provinciale Staten voor de correctieve herziening van de reconstructieplannen. Dit is gepland voor juni 2008.

De herziene plannen liggen ter inzage op het gemeentehuis en de Provinciale bibliotheek. U kunt ze ook vinden op www.brabant.nl. Op de homepage staat een knop Inspraak reconstructie.

U kunt uw inspraakreactie indienen:


1. door een brief te sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC Den Bosch onder vermelding van "Inspraak correctieve herziening reconstructieplannen";
2. telefonisch van maandag tot en met donderdag van 09.30-11.00 uur, telefoon 073-6808532;

3. via een formulier op de website dat u bij een beschrijving van de correctie vindt.