Socialistische Partij Rotterdam

Politiek moet huurders Van Oldebarneveltstraat steunen

27-03-2008 * Enkele weken geleden stelde SP'er Leo de Kleijn vragen over de plannen van het WBR met huurders in de Van Oldebarneveltstraat in het Centrum. Het WBR wil mensen verplicht uitverhuizen en hun woningen samenvoegen tot dure appartementen. Een deel van de huidige bewoners heeft niet de garantie terug te kunnen komen. 'Asociaal', stelt De Kleijn.

De Kleijn vroeg de wethouder het voor de bewoners op te nemen. De Kleijn op zijn weblog: "Wethouder Karakus wilde maar weinig bewegen. Met zijn bekende riedel dat de corporaties zelfstandig zijn en de gemeente niet over dit soort zaken besluit wilde hij de zaak het liefst zo snel mogelijk afdoen. Terwijl diezelfde corporaties in feite zijn woonbeleid uitvoeren en daardoor steeds weer in conflict komen met de eigen huurders." Karakus zegde uiteindelijk te komen met een inventarisatie van wat hij zou kunnen doen voor de bewoners. Als dat onvoldoende is zal De Kleijn binnenkort met een motie de wethouder proberen te dwingen zich voor de bewoners in te zetten.

De Kleijn: 'Van normale communicatie met bewoners is bij het WBR geen sprake: de corporatie voert het WBR gewoon stug zijn beleid uit. Dat is erop gericht goedkope woningen te vervangen voor dure woningen. Dit college wil nu eenmaal vooral mensen met een dikke portemonnee in de stad. De huurders in de Van Oldebarneveltstraat merken nu wat de gevolgen zijn!'