KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

27-3-2008

Mighty Magic Moerman

Laser Radial zeiler Maarten Max Moerman had vandaag tijdens de laatste races van de voorrondes WK Laser Radial Jeugd iets magisch over zich. Onder toezicht van coach Mark Littlejohn domineerde deze jonge zeiler het complete veld tijdens het eerste kruisrak van de dag. Met een Oost/ Noordoosten wind 14 tot 16 knopen wisten alleen Nieuw Zeeland en Engeland redelijk bij te blijven.

Enig probleem vandaag was het stuk halve wind waar hij zichzelf een beetje te langzaam vond. Maarten Max zegt: Ik kon gewoon niet de juiste druk vinden, maar na een gesprek met de coach wist ik dat de neerhouder wat strakker moest om de boot niet te veel over me heen te laten rollen.

Niet alleen Maarten Max presteerde goed, ook Medemblikker Sierk Jan ter Haar had een goede dag met twee vijfde plekken en een groeiend zelfvertrouwen. Mark Littlejohn verteld: Sierk Jan is een echte strijder en we mogen nog veel van hem verwachten in de toekomst.

Bij de heren, waar veel top Laser Standaard zeilers meedoen, showt Gijs Pelt iedere dag weer zijn talent en houdt zijn positie bij de eerste 10 stevig vast. Rodie van Mackelenbergh en Ben Koppelaar volgen op de 12e en 18e plaats.

De komende 2 dagen worden er nog 6 finaleraces gevaren voordat we weten of de Nederlanders prijzen op de lange reis mee terug kunnen nemen.

Internetadres: www.takapunaworlds.org
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl