Gemeente Helden

Locatie Stox; voor ieder wat wils Al in 2001 zag Plan Stox het levenslicht, in het kader van de Ruimte voor Ruimteregeling. Dit is de regeling waarbij stallen gesloopt werden en om dit te financieren kavels verkocht worden om woningen op te bouwen. Locatie Stox is het beschikbare terrein tussen Beekstraat, Irenestraat en Loosteeg. Na jaren van wikken en wegen en diverse inspraakrondes, waarin belanghebbenden hun stem konden laten horen, is op 18 maart 2008 het definitieve bestemmingsplan voor Locatie Stox door de gemeenteraad vastgesteld.

Wonen Helden is de ontwikkelaar van Plangebied Stox en zij gaan ook zorgdragen voor de verhuur van de huurwoningen op deze locatie. In totaal zullen er 12 twee-onder-één kapwoningen, 13 rijwoningen, 14 geschakelde woningen en 17 vrijstaande woningen gebouwd worden. De vrijstaande woningen worden als kavels aan particulieren verkocht.

De keuze voor de exacte situering van de woningen werd gemaakt na zorgvuldige onderzoeken naar de kwaliteit van de woonomgeving. Gekeken werd hierbij naar milieurichtlijnen, zoals onder andere naar eventuele geluidshinder van het nabijgelegen industrieterrein. De Locatie Stox, zoals deze nu definitief vastgesteld is, kwam goed uit deze onderzoeken.

Wethouder Peter Fleuren is erg enthousiast over het nieuw te realiseren woongebied. Fleuren: Locatie Stox wordt echt een toplocatie om te wonen. Het heeft een ideale ligging net aan de rand van het alsmaar fraaier wordende centrum van Panningen met het winkelcentrum op loopafstand. Met dit plan komen er weer kavels beschikbaar voor particulieren om zelf op te bouwen. Erg veel aandacht is er in het ontwerp besteed aan het uiterlijk van het woongebied. Onder het motto het oog wil ook wat, zijn een aantal ruimtelijk samenhangende gebieden op een logische wijze met elkaar verbonden en overal in de wijk is voldoende ruimte gelaten voor groen. Wat de locatie verder aantrekkelijk maakt is het gevarieerde aanbod aan woningsoorten. Van grote vrijstaande woningen tot geschakelde rijwoningen; Locatie Stox heeft het allemaal. Door dit gevarieerde woningaanbod zal er een goede mix ontstaan onder de toekomstige bewoners. Zowel jonge starters als oudere gezinnen zijn er prima op hun plaats.

Bent u nieuwsgierig en misschien wel geïnteresseerd in een woning op deze locatie? Neem dan contact op met Wonen Helden, tel. (077) 306 16 00 voor de huurwoningen. En met InterMakelaars, tel. (077) 306 71 00 voor de vrije kavels, de twee-onder-één kapwoningen en de geschakelde woningen.

27-3-2008 10:25