Evangelische Omroep

Nr. 81

Hilversum, 26 maart 2008

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 13

Geld maakt gelukkig? Donderdag 27 maart 2008, 22.30 uur, Nederland 1 Thema: Familie en vrienden
Jolanda en haar man Richard hebben drie zoons. In het jaar dat de jongste werd geboren viel in hun straat de hoofdprijs. Het is een erg hecht gezin en de prijs zorgde voor een heerlijke verlichting van de financiële situatie. Jolanda en Richard konden verhuizen naar hun geboortestad Hengelo, dichtbij hun familie. Ze kochten huis van hun dromen met alles erop en eraan. Al het geld wordt geïnvesteerd in gezin en familie, hun belangrijkste basis in het leven. "We konden niet geloven dat wij de gelukkige winnaars waren. Ik moest het iedereen vertellen die het maar wilde horen! Ons gezin is het middelpunt van ons leven. Geld valt daarbij in het niets, ons gezin staat voorop. We zijn blij dat we terug zijn in Hengelo, dichtbij onze familie. We proberen zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen."

Martha leefde als getrouwde vrouw een luxe leven. Haar man ging er echter vandoor met een jongere dame. Martha kwam met haar zoon bij de sociale dienst terecht en leefde van een kleine uitkering. Door de prijs kon ze weer een comfortabel leven leiden. Helaas is haar beste vriend er met een groot (geleend) bedrag vandoor gegaan. Martha: "Na mijn huwelijk zat ik diep in de put en moest ik weer van voor af aan beginnen. Mijn beste vriend leende voor de tweede keer een bedrag. Hij vertrok naar het buitenland en ik heb hem nooit meer gezien. Desondanks wil ik blanco blijven staan in het leven."

Love Match, aflevering 5, zaterdag 29 maart om 09.55 uur op Z@pp. Met meester Rogier valt er altijd wat te beleven! Of hij speelt op zijn gitaar, of hij staat op de planken in een toneelstuk of hij staat voor de klas. Maar een vriendin om van alles mee te beleven heeft hij niet.. Zijn ideale match moet in ieder geval van avontuur houden en wel een beetje slim zijn. De boel wordt weer lekker op zijn kop gezet in Club Lovematch! Kunnen de matches een beetje dansen? En wat moet de meester met lippenstift? De dames worden goed getest voordat meester Jasper zijn keuze maakt. Lukt het hem om zijn avonturier te vinden in Lovematch?

Spanning en romantiek wisselen elkaar af in het programma LoveMatch, het meest romantische programma van Z@pp. Leerlingen helpen hun meester of juf bij het vinden van een leuke date. Wie zal de ultieme lovematch zijn? Om daar achter te komen krijgt de meester of juf allerlei vragen en moet hij of zij ludieke opdrachten uitvoeren. Diezelfde avond gaan ze ook nog eens romantisch uit eten...

Het Familiediner, maandag 31 maart, 22:14 uur, Nederland 1 Henk heeft jarenlang prima contact met zijn zus Ria. Negen jaar geleden gaat het goed mis tussen de twee, waardoor ze elkaar al jaren niet meer spreken. De aanleiding voor het conflict is het overlijden van Henks schoonmoeder. Ria stuurt een condoleancekaart, maar laat verder niets van zich horen en komt ook niet naar de begrafenis. Dit schiet bij Henk in het verkeerde keelgat.

Bert van Leeuwen en meesterkok Léon Ribbens doen in het zevende seizoen weer hun uiterste best om ruziënde familieleden bij elkaar te brengen. In de nieuwe reeks afleveringen wordt de spanning meer dan ooit opgebouwd. Tot het eind blijft het de vraag of de familieleden open staan voor een nieuwe start. De keuze is natuurlijk aan hen: stappen zij wel of niet in Berts limousine?

Hotdog, 30 maart 2008, zondagavond live rond 00.10 op Nederland 3 Nederland telt 2,5 miljoen singles. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren fors zal toenemen. Zijn datingsites geschikt om een partner te vinden? Ben je een loser of is dit juist de manier anno 2008? Vijf jongeren gaan de discussie aan. Verder praten ze over religie en regels; waarom wordt religie altijd in verband gebracht met regels? Moet je die regels zien als beperking of bevrijding

Jongeren die elkaar normaal gesproken mijden als de pest moeten in het jongerenprogramma Hotdog met elkaar om de tafel. Woede en onbegrip zijn voelbaar; jongeren worden uitgedaagd om emoties te verwoorden in het multiculturele multireligieuze jongerenprogramma. Zo debatteert ROC tegen HBO, blank tegen zwart, soft tegen hard, Moslim tegen Wildersaanhangers, straatstijl tegen jonge yup en hedonist tegen christen. Arie Boomsma leidt het debat met een jood, een moslim, een christen en een atheïst aan de hand van pittige stellingen. Jongeren worden geconfronteerd met pittige dilemma's die spelen in de jongerencultuur en in de actualiteit van de Nederlandse samenleving. Ook jongeren van verschillende politieke kleur debatteren mee.


---
Noot voor redactie,