Nederlandse Moslim Omroep

Persbericht Verkenningen

27 maart 2008


----------

Schrijver Henk Weltevreden reisde voor Verkenningen door de Hoorn van Afrika

Op zoek naar de klank van Puntland

Een aantal keren per jaar zendt Verkenningen een muziekspecial uit. Vandaag staat de volksmuziek van het overwegend islamitisch bevolkte Puntland centraal.

Puntland, gelegen aan de Indische Oceaan en in naam een zelfstandige staat in Somalië, is in werkelijkheid het strijdtoneel van partijen die elkaar dit gebied betwisten. De tsunami maakte honderdduizenden dakloos, terwijl de hulp uit het Westen voorbijging aan deze slachtoffers. Voor de NMO reisde schrijver/journalist Henk Weltevreden in 2007 door de regio. Hij signaleert de schade door de tsunami en bezoekt diverse projecten. Onderweg maakt hij zijn muziekregistraties: liefdesliedjes, klankoefeningen voor kinderen, opvoedingsliedjes en samenzangen tussen vrouwen van verschillende stammen en dorpen. De Horseed Puntland Group speelt voor hem, met Sam Sam Abdi (zangeres), Siciid Gulied (kamen) en Jaamac Ije (zanger). Hoe klinkt Puntland, dit land van geweld, verwaarlozing en paradijselijke pracht?

Op 3 januari 2008 zond Verkenningen het eerste deel van deze Puntland-special uit. Zie ook de foto s die Weltevreden hier maakte: http://www.nmo.nl/67-Special_Puntland.html?aflevering=3132

Zie ook de foto s die Weltevreden hier maakte: http://www.flickr.com/photos/14859272@N02/sets/72157604099164694/show/

Verkenningen

Uitzending: donderdag 27 maart 2007 van 22.00 tot 23.00 uur op Nederland

Na de uitzending blijvend beschikbaar via onze website nmo.nl