TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 25-03-2008

Televisie

TWINZZ

Uitzending donderdag 27 maart

Nederland 1- 20.30 uur

Twinzz: 5 tweelingen moeten afvallen

Donderdag 27 maart is de derde uitzending van TWINZZ. Deze derde auditiedag staat in het teken van vooruitgang. De juryleden kijken en luisteren of er verbetering is in de prestaties van de twintig overgebleven tweelingen.

Deze TWINZZ moeten de jury van hun zangkwaliteiten overtuigen, maar vooral moeten ze laten zien wat ze op dansgebied in huis hebben. Alle tweelingen hebben zelf een dansact ingestudeerd op een nummer naar keuze. Choreograaf Gerald van Windt veld zijn oordeel over de danscapaciteiten. Natuurlijk wordt er ook gezongen. Voor het zanggedeelte mogen de tweelingen uit een lijst met nummers één favoriet kiezen waarmee ze aan Ferdi Bolland en Lisa Boray laten zien dat ze over vocaal talent beschikken. Is er vooruitgang merkbaar? Voor het testen van de 'twinfactor' is er deze week een stemtest. In hoeverre lijken de stemmen van de koppels op elkaar? En kunnen ze allebei even hard schreeuwen?

Ondertussen maakt presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen nader kennis met de TWINZZ. Het is vandaag de een-na-laatste auditiedag dus de strijd wordt steeds spannender. Hoe gaan de tweelingen om met deze spanning? Is er sprake van venijnige concurrentie of ontstaan er juist hechte vriendschappen? Op 'De Bank' worden de tweelingen gelijktijdig geconfronteerd met een aantal dilemma's. Geven ze dezelfde antwoorden op de vragen? De Grand Finale van deze dag: alle tweelingen zijn bijeen om in spanning af te wachten wat de jury heeft besloten. 15 Tweelingen gaan door naar de volgende auditieronde. Twee tweelingen krijgen nog een laatste kans om zich te bewijzen tijdens de 'dance-off': wie heeft de beste dans moves en krijgt het laatste ticket naar de volgende ronde?