NEN


Congres internationale ontwikkelingen facility management

Internationale grenzen vervagen; ook in facility management. Het vakgebied wordt meer en meer beïnvloed door internationale ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen - en de gevolgen daarvan - zijn aanleiding tot het congres dat NEN 27 maart organiseert.

Wat wordt de toekomst van facility management? Zal het vakgebied overleven? Hoe leid je je organisatie naar de nieuwe toekomst? Heeft Nederland nog iets te vertellen over de internationale ontwikkelingen? Onder andere deze vragen staan centraal op het congres. Het staat in het teken van de ontwikkelingen van vier relevante Europese normen en de rol die Nederland hierin vervult. Maar ook van het belang van normen en de toegevoegde waarde daarvan voor organisaties.

Invloed op nieuwe norm
NEN voert het secretariaat van de technische commissie CEN/TC 348 "Facility Management" en alle leden van de Nederlandse normcommissie zijn op het congres aanwezig. Zo kunnen belanghebbenden persoonlijk hun expertise inbrengen over de nieuwe norm waarvan de CEN-TC in januari het eerste ontwerp opstelt. In de norm worden de volgende onderwerpen opgenomen: kwaliteit in facility management: de relatie met ISO en EN 15221 deel 2, taxonomie: de begrippen, processen: het facility management model uit EN 15221 deel 1 en space measurement: de relatie met NEN 2580.

Deelname
De symposiumprijs is voor niet FMN-leden EUR 425. Leden van IFMA en FMN betalen EUR 375, het studententarief is EUR 150. Voor meer informatie: www.nen.nl/evenementen of e-mail evenementen@nen.nl. Aanmelden kan ook via evenementen@nen.nl.