Gemeente Zwolle

Brandweer Zwolle zoekt jou...! Informatieavond vrijwillige brandweer 27 maart 2008

Datum uitgave persbericht: 03/20/2008

Brandweer zoekt jou! Dat is de slogan waarmee het korps van de gemeente Zwolle op zoek is naar vrijwilligers. Enthousiaste vrouwen én mannen die paraat staan om brand te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Die helpen in gevaar en nood en die in teamverband de klus willen klaren. Kortom: mensen die uit verantwoordelijkheidsgevoel anderen in de maatschappij willen helpen. Iedereen is van harte welkom om de informatieavond te bezoeken op donderdag 27 maart om 19.30 uur in de kazerne aan de Marsweg 39 in Zwolle.

Brandweer Zwolle is een dynamische organisatie die hulp verleent in allerlei situaties. De werkzaamheden lopen uiteen van het blussen van branden tot het bieden van hulp bij ongevallen. Het werken onder niet-alledaagse omstandigheden en hulpverlenen aan mens en dier maakt het brandweerwerk uitdagend, boeiend en spannend. Brandweer Zwolle draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers, nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om het korps op sterkte te houden.

Werken bij de brandweer.

Werken bij de brandweer is op te vatten als een kleine deeltijdbaan. Het eerste jaar volgen vrijwilligers een professionele opleiding tot brandwacht. Vrijwilligers worden, net als de beroepsmedewerkers, ingeroosterd in een aantal wachtdiensten op de kazerne in het weekend of door de week. In het weekend zijn dat 24-uurs diensten en door de week is de wachtdienst van 19.00 tot 7.00 uur. Gemiddeld draait een vrijwilliger één keer in de drie weken een wachtdienst. Voor de diensturen en opleidingsuren wordt een vastgesteld uurloon uitgekeerd.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 20-03-2008 tot 19-04-2008