Dienstenbond CNV

Nieuws

26 maart 2008

Opstelling ATOS Origin leidt tot hard conflict met CNV Dienstenbond

Met protestborden als 'Geef iedereen loon naar werken' en 'Iedereen blij met 3,5% erbij' demonstreren de werknemers van ATOS Origin vandaag op een protestbijeenkomst bij de vestiging in Groningen hun ongenoegen over de onbuigzame en onrechtvaardige opstelling van hun directie. CNV Dienstenbond eist dat iedereen minimaal 3,5% erbij krijgt in het kader van de nieuw af te sluiten cao. ATOS Origin garandeert slechts een salarisverhoging van 2%.

Bestuurder Harrie de Vaan van CNV Dienstenbond: "Iedereen binnen ATOS heeft hard meegewerkt aan mooie resultaten voor dit gezonde bedrijf. Dan heeft iedereen recht op minimaal 3,5% erbij! 2% is bovendien een schijntje. Dat komt niet eens in de buurt van de prijscompensatie!"

CNV Dienstenbond voegt er aan toe dat als de directie perse wil differentiëren in de beloning, dat dan maar moet boven de 3,5%. Iedereen heeft echter in de basis recht op dezelfde en fatsoenlijke minimale salarisverhoging. Bestuurder de Vaan: "Wij accepteren natuurlijk dat de werkgever werknemers meer wil belonen dan het minimum, maar dit extraatje mag niet betaald worden uit de zak van de collega's. Een bizar en wat ons betreft onacceptabel idee."

De protestbijeenkomst vindt vandaag plaats bij het hoofdkantoor in Groningen. Een tweede protestbijeenkomst vindt plaats bij ATOS Origin in Eindhoven op donderdag 27 maart as