Gemeente Zandvoort


College: 'Theo Hilberspad na werkzaamheden weer in ere hersteld'

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de GBZ-vragen beantwoord over de tijdelijke afsluiting van het Theo Hilberspad. Niet alleen licht het college toe welke borden er geplaatst zijn en waarom, maar ook laat het college weten dat het geenszins de bedoeling is om de naam van het pad te veranderen na de verbouwing.

Hieronder volgt de collegebeantwoordingsbrief.

Geachte mevrouw Van der Veld ,

Naar aanleiding van uw vragen d.d. 6 maart 2008 over ons verkeersbesluit van 19 februari 2008 inzake de tijdelijke afsluiting van het Theo Hilberspad kunnen wij u hierover het volgende beantwoorden.


1. Is deze onttrekking aan de openbaarheid definitief of alleen gedurende de werkzaamheden? In het verkeersbesluit staat aangegeven dat het Theo Hilberspad gedurende de werkzaamheden niet kan voldoen aan zijn oorspronkelijke functie: voetpad. Vandaar de plaatsing van de borden G08 (einde voetpad). Na afronding van de werkzaamheden zal het Theo Hilberspad zijn oude functie terug krijgen.


2. Zijn de nabestaanden van de heer Hilbers op de hoogte gesteld van deze onttrekking aan de openbaarheid? Nee. Het is de bedoeling dat het Theo Hilberspad na de (bouw)werkzaamheden weer in ere wordt hersteld en weer gewoon in gebruik genomen wordt als voetpad. Het betreft hier dus een tijdelijke situatie en niet een definitieve situatie.


3. U stelt voor het bord G08 (einde voetpad) te plaatsen. Bent u van mening dat voetgangers daarmee voldoende geweerd zullen worden? Ja. Ter plaatse van het Theo Hilberspad is door de uitvoerder het werkgebied fysiek afgesloten met behulp van hekken. Dit in combinatie met het plaatsen van bord G08 zou voldoende moeten zijn om voetgangers te weren.


4. Bent u het met mij eens dat bord C16 (gesloten voor voetgangers) tezamen met bord C01 (gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee) een betere keuze zou zijn, of laat u het voornoemde pad fysiek afsluiten? Nee. Het Theo Hilberspad is (gedeeltelijk) fysiek afgesloten door hekken geplaatst door de uitvoerder van eerder genoemde werkzaamheden. Hierdoor kan het Theo Hilberspad niet meer voldoen aan zijn oorspronkelijke functie: voetpad. Om duidelijk te maken dat deze functie tijdelijk komt te vervallen is plaatsing van bord G08 gewenst. Als bord C16 wordt geplaatst behoudt het Theo Hilberspad namelijk wel zijn functie als voetpad, terwijl het gesloten is voor voetgangers. Dit is tegenstrijdig. Het plaatsen van bord C01 is overbodig, omdat een voetpad per definitie al in beide richtingen gesloten is voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.


5. Wanneer gaat deze onttrekking aan de openbaarheid in? De werkzaamheden nabij het Theo Hilberspad zijn van tijdelijke aard. Gedurende deze werkzaamheden, die momenteel al plaatsvinden, is het pad (tijdelijk) gesloten voor voetgangers.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Zandvoort,

de secretaris, de burgemeester,