TNT Group

Persbericht

TNT dient klacht in bij Europese Commissie tegen minimumloon voor postsector in Duitsland

27 maart 2008, 08:30 CET - Amsterdam, Brussel, TNT heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de invoering van een minimumloon van 9,80 voor alle postbezorgers in Duitsland, waarmee de regelgeving van de Europese Unie wordt geschonden.

Het besluit van de Duitse regering om dit minimumloon algemeen verbindend te verklaren is een schending van het Europese verdrag inzake mededinging en vrije vestiging. Onder het voorwendsel van sociale overwegingen heeft dit besluit als doel de kosten van de rivalen van Deutsche Post te verhogen, concurrentie te belemmeren en de historische monopolist te beschermen tegen de effecten van de liberalisering en het ontstaan van een Europese postmarkt.

"Sommige lidstaten nemen protectionistische maatregelen om de Postrichtlijn te omzeilen. De Europese consumenten verdienen meer dan en cosmetische liberalisering", aldus Peter Bakker, CEO van TNT. Door deze klacht in te dienen, sluiten we ons aan bij de inspanningen van de Europese Commissie om eerlijke concurrentie te waarborgen."

Op 7 maart 2008 heeft de administratieve rechtbank van Berlijn in eerste aanleg geoordeeld dat de Duitse staat ten onrechte geen rekening had gehouden met de economische gevolgen die de invoering van een minimumloon van 9,80 heeft voor de concurrenten. De Duitse regerlng negeert openlijk deze uitspraak.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.