Stadsdeel Amsterdam-Noord

Honderd deelnemers aan het werk via project 40-plus

Op donderdag 20 maart feliciteerde stadsdeelvoorzitter Rob Post mevrouw Kadriyu Usalan; de honderste deelnemer die via het project 40-plus een baan heeft gevonden. Dit succes werd gevierd met een feestelijke lunch, waar de werkgever van mevrouw Usalan haar verraste met een contract voor onbepaalde tijd.

Het project 40-plus is een samenwerking tussen het stadsdeel Amsterdam-Noord en het CWI met als doel werkzoekenden van 40 jaar en ouder extra te ondersteunen bij het vinden van werk. Aanleiding hiervoor zijn de ongeveer drieduizend mensen in de leeftijdscategorie 40 tot en met 65 jaar met een uitkering, die bij het CWI ingeschreven staan als werkzoekende. Het merendeel hiervan is laag opgeleid, heeft beperkte werkervaring en weinig vakinhoudelijke kennis.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post: "Werkgelegenheid is een speerpunt van het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord. Het project 40-plus is in augustus 2007 van start gegaan en ik ben er trots op dat van de vijfhonderd aanmeldingen inmiddels honderd deelnemers een baan hebben gevonden. Maar ook voor de overige vierhonderd deelnemers maken wij ons hard. Zij worden nog door het CWI begeleid bij het vinden van werk."

Door persoonlijke gesprekken met adviseurs van het CWI, die zelf ook leeftijd- en ervaringgenoten zijn, krijgen deelnemers ondersteuning bij het in kaart brengen van hun eigen kwaliteiten. Het belangrijkste is dat men zichzelf kan redden bij het vinden van werk. Het CWI helpt hierbij door gerichte scholing, competentietesten en sollicitatietraining. Het contact met de werkgevers wordt gezocht via een maandelijkse banenmarkt, geselecteerde vacatures en netwerkbijeenkomsten.
De deelnemers zijn bijvoorbeeld aan het werk in de administratie, als schoonmaker of productiemedewerker.

Het project 40-plus duurt nog tot eind augustus 2008. Gezien het behaalde succes is de intentie om het project ook daarna voort te zetten. GeĂŻnteresseerden kunnen terecht bij het CWI in het winkelcentrum Boven 't Y, Buikslotermeerplein 161 Amsterdam-Noord of op de website www.werk.nl.