Ingezonden persbericht


Assen 27 maart 2008

PERSBERICHT TT CIRCUIT ASSEN

Aan de vertegenwoordigers van de landelijke en regionale pers

TT Circuit Assen schrapt breedtesport evenementen

Het bestuur van het TT Circuit Assen heeft moeten besluiten in ieder geval 14 evenementen te schrappen die op het circuit zouden worden georganiseerd. Het bestuur doet dit onder dreiging van boetes die de Provincie Drenthe in het vooruitzicht stelt bij overtreding van de geluidsnorm. Het betreft evenementen in de zogenaamde categorie 3 en 4; breedtesportevenementen dus. De Cupraces (motoren (6)), de Zomeravond competitie voor motoren (3) en de ACNN autoraces (5) zijn kind van de rekening. Voorzitter Jos Vaessen heeft dit gisteren tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Door de uitspraak onlangs van de Raad van State mag de Provincie Drenthe het TT Circuit Assen boetes opleggen bij overschrijding van de geluidsnorm in de categorie 3 en 4. Deze boetes bedragen respectievelijk ¤ 5000.- en ¤ 10.000.- per overtreding. Categorie 3 en 4 evenementen zijn zoals gezegd met name breedtesportevenementen zoals jeugdsportwedstrijden en KNMV Cupraces.

Het feit dat de geluidsnorm overtreden zou worden, is naar mening van het TT Circuit Assen slechts "een papieren overschrijding". Gesteund door ingenieursbureau Peutz staat het circuit op het standpunt dat de metingen die op het circuit zelf verricht worden, geen juist verband tonen voor de geluidsbelasting in de woonwijk. Hier zijn de normen niet overschreden.

Voorzitter Jan de Geus van de Motorsportbond KNMV zei op de persconferentie dat de breedtesport zware schade oploopt. "Nederlandse jeugd moet Spaanse lessen gaan volgen, om in Spanje naar school te kunnen omdat daar wel breedtesportactiviteiten mogelijk zijn. Verder zei de motorsportpreses dat het vreemd is dat motoren die goedgekeurd zijn om op de Nederlandse wegen te rijden, niet op een speciaal ingerichte accommodatie mogen rijden. Je mag met een groep standaard motoren wel op de A-28 langs het TT-Circuit Assen rijden, maar er niet op".

EINDE PERSBERICHT