Heijmans N.V.

27 maart 2008

Reactie Heijmans op publicatie FD over Eurocenter-zaak

Een medewerker en een oud-medewerker van Heijmans zijn vorig jaar wel door de FIOD-ECD benaderd in verband met het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar fraude bij vastgoedbeleggingen. Zij zijn als getuige gehoord. In het kader van het onderzoek is eind vorig jaar een voormalig directeur van Heijmans als verdachte aangehouden door FIOD-ECD. Hij is twee dagen later vrijgelaten.

Heijmans heeft destijds bij de opdrachtverstrekking geen belemmering gezien in de verzoeken en voorwaarden die de opdrachtgever stelde. Het ging om een gerenommeerde opdrachtgever (Bouwfonds), en destijds zijn er adequate antwoorden gekomen op de vragen die Heijmans had.

Uit het door Heijmans zelf uitgevoerde onderzoek, ontstaat het beeld dat een wellicht niet toegestane transactiestructuur niet is herkend , en Heijmans Bouw daar derhalve onbedoeld bij betrokken is geraakt. Dat is voor Heijmans aanleiding om het bestaande compliance beleid op dit punt nog verder aan te scherpen. Bij twijfel rond de contractstructuur , moet vooraf melding plaatsvinden bij de compliance officer.

Heijmans neemt afstand van de vermeende vastgoedfraude. Met ons integriteitsbeleid is alles er op gericht om te voorkomen dat we betrokken raken bij dit soort ongeoorloofde transacties. De binnen de branche gestarte discussie over de verdere aanscherping van de complianceregels wordt nadrukkelijk ondersteund.