Gemeente Delft

Woningen en nieuwe Albert Heijn aan Laan van Altena in Delft

Het college is akkoord met de plannen voor de herontwikkeling van het gebied rond de Albert Heijn vestiging aan de Laan van Altena. Het concept ontwikkelingsplan beschrijft de realisatie van een nieuwe Albert Heijn met parkeren op het dak op de locatie van de voormalige kerk en de bouw van 12 grondgebonden woningen met tuin op de locatie van de huidige Albert Heijn. Het concept-beeldkwaliteitplan laat de gewenste vormgeving van de bebouwing zien. Beide plannen liggen van 1 tot 15 april 2008 ter inzage.

Ontwikkelingsplan
Omdat zowel de Albert Heijn als de woningen qua afmetingen en gebruik strijdig zijn met het geldende bestemmingsplan is voor het verlenen van een bouwvergunning een vrijstellingsprocedure noodzakelijk. Daartoe dient dit concept-ontwikkelingsplan. In het plan staan de ruimtelijke en functionele uitgangspunten waarbinnen een nieuwe Albert Heijn en circa 12 nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd. Het plan voorziet tevens in een aangepaste verkeersontsluiting van de W.H. van Leeuwenlaan en de Laan van Altena. Het groen binnen de planontwikkeling krijgt een extra accent.

Beeldkwaliteitplan
Het concept-beeldkwaliteitplan bevat de regels voor de architectuur en het materiaalgebruik van de nieuwbouw. Om de gewenste vormgeving van de bebouwing vast te leggen is wijziging van het welstandsbeleid voor deze locatie wenselijk. Het concept-beeldkwaliteitplan zal de gemeentelijke welstandsnota voor de te ontwikkelen kavels vervangen en is daarmee het toetsingskader van de Welstandscommissie voor de bouwplannen op deze locatie. Het concept-beeldkwaliteitplan sluit aan op het concept-ontwikkelingsplan.

Inspraak
Zowel het concept-ontwikkelingsplan als het concept-beeldkwaliteitplan Albert Heijn Laan van Altena liggen vanaf dinsdag 1 april 2008 tot dinsdag 15 april 2008 ter inzage bij de Publieksbalie aan de Phoenixstraat 16. De plannen zijn ook te vinden op www.gemeentedelft.info onder het kopje "Uw inspraak telt" (klik door naar "plannen ter inzage"). Op dinsdag 8 april organiseert de gemeente een inspraakbijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur in Buurthuis de Parel aan de Van Berensteynstraat 99. Na afloop van de inspraakperiode worden het eventueel aangepaste ontwikkelingsplan en het beeldkwaliteitplan samen met het inspraakverslag, ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad van Delft.

Samenwerkingsovereenkomst
De gemeente heeft met Ahold vastgoed B.V. een overeenkomst gesloten over de ontwikkelingsrichting van het project en over het ruilen van enkele stukjes grond. Daarbij betrokken openbaar gebied zal voor rekening van Ahold worden ingericht op basis van door de gemeente gestelde voorwaarden en daarna aan de gemeente worden overgedragen.


---

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft