Ingezonden persbericht


Persbericht: UMCG en NSPOH gaan samenwerken

Persbericht

UMCG en NSPOH gaan samenwerken

Amsterdam, 27 maart 2008 - In maart 2008 hebben het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH) een intentieverklaring getekend om samen te werken. Door deze samenwerking gaan beide partijen concreet vorm geven aan professionalisering van het werkveld in noordoost Nederland. Met gebundelde krachten willen de organisaties in de regio méér en beter post-academisch onderwijs bieden op het terrein van arbeid, maatschappij en gezondheid.

UMCG en NSPOH

Als groot universitair medisch centrum en als hét academische kenniscentrum voor de gezondheidszorg in Noord-Oost Nederland bouwt het UMCG 'aan de toekomst van gezondheid'. Het UMCG realiseert dit door goede patiëntenzorg, opleiding, onderwijs en onderzoek.

De NSPOH is een landelijk opleidingsinstituut voor artsen en andere professionals in en voor de public en occupational health. In de programma's slaat de NSPOH een brug tussen wetenschappelijk onderzoek, de actuele praktijk en het beleid. Hiermee verbeteren professionals en organisaties hun performance. Zo wordt bijgedragen aan de kwaliteit van het professioneel handelen en de ontwikkeling van het vakgebied.

De komende tijd zullen beide organisaties de samenwerking concretiseren. De samenwerking heeft geen personele gevolgen.

Einde persbericht