Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 27 maart 2008

WE2107 weegindicator van HBM krijgt Europese legal-for-trade typegoedkeuring

De universele WE2107 weegindicator van Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft een EC typegoedkeuring gekregen voor ijkwaardige, industriële weegapparatuur. Dat wil zeggen, dat de apparatuur voldoet aan de internationale eisen voor het gebruik van weegapparatuur voor handelsdoeleinden. De WE2107 beschikt over een ge?ntegreerd alibigeheugen (DSD) voor ijkwaardige toepassingen en over functionaliteiten, die noodzakelijk zijn voor export, zoals de aanpassing van de gravitatieconstante voor de ijking door producenten van weegapparatuur, die in het buitenland wordt geplaatst.

De WE2107 weegindicator kan gebruikt worden als enkel, dubbel of drievoudig bereiks weegmachine en is geschikt voor een breed scala aan weegtoepassingen in verschillende industrieën. De weegindicator kan bijvoorbeeld gebruikt worden in combinatie met niet-automatische weegmachines, telweegschalen, processcontrol systemen of batch- en vulsystemen.

De WE2107 wordt met twee COM-poorten aan het weegsysteem gekoppeld. Een van de poorten wordt gebruikt voor seriële communicatie met een PC of een PLC; de andere voor de aansluiting van een printer of externe display. Bovendien heeft de WE2107 twee digitale besturingsingangen en vier digitale PLC-compatible uitgangen, die kunnen worden gebruikt als setpoints of voor de controle van batches of vulniveaus. Een 4-20 mA uitgang maakt daarnaast analoge verwerking mogelijk of toegang voor onderhoudsdoeleinden. De WE2107 wordt gevoed met 24V DC, dat veel in industriële omgevingen gebruikt wordt.

Er zijn twee versies van de weegindicator leverbaar, waardoor montage op verschillende manieren mogelijk is. De WE2107 wordt geleverd in een behuizing die geschikt is voor montage op wanden of andere oppervlaktes. De WE2107M is een platte versie, die geschikt is voor montage in controlepanelen of schakelkasten. Beide versies bieden IP65 bescherming en zijn ijkwaardig tot 6.000 d.

De WE2107 is goed beveiligd. Verschillende gebruikersniveau's voorkomen ongeautoriseerd gebruik. Dankzij automatische zelfdiagnose en constante monitoring worden fouten in het weegsysteem snel gesignaleerd. Parameters kunnen snel veranderd worden, zowel met behulp van een dialoogmenu of met behulp van de speciale WE2107-software, die HBM levert.

De WE2107 voldoet aan EU richtlijn 90/384/EEC en is conform EN45501 EMC getest. De indicator voldoet ook aan de strenge EN61326 richtlijn voor industriële toepassingen.



Ingezonden persbericht