Ingezonden persbericht

Blijvend plezier in de hardloopsport

Bestellen:
Praktijkboek voor hardlopers
Praktijkboek voor hardlopers
Honselaar, H.

Amsterdam, 27 maart 2008 - Praktijkboek voor hardlopers is hét boek om vele jaren plezier te beleven aan de hardloopsport. Het is een compleet en toegankelijk werk, geschreven vanuit meer dan dertig jaar praktijkervaring. De adviezen en methoden in het boek maakten de schrijver, Harry Honselaar, kampioen van Nederland. Blijvend en blessurevrij plezier in de hardloopsport draagt bij aan de vitaliteit en aan een gezonde levensstijl. Na het lezen van het boek heb je geen personal trainer meer nodig. Die ben je dan zelf geworden!

Boek voor iedere hardloper
Het boek Praktijkboek voor hardlopers is geschreven voor zowel beginnende als (ver)gevorderde beoefenaars van de hardloopsport. Het is compleet, concreet, begrijpelijk en staat vol praktische en persoonlijke tips. Bijvoorbeeld om je prestaties constant te verbeteren en blessures te voorkomen. Het gaat hierbij om zelfzorg: om zelf verantwoord de hardloopsport te beoefenen. Praktijkman Harry Honselaar geeft op nuchtere en vaak amusante wijze zijn visie op de populaire hardloopsport. Als succesvol wedstrijdloper, maar ook als ervaren hardlooptrainer met een lange staat van dienst.

Hardlooptips uit de praktijk
In Praktijkboek voor hardlopers staan veel tips uit de praktijk. De 12 H-A-R-D-L-O-O-P-T-I-P-S, bijvoorbeeld, zijn belangrijke aandachtspunten om probleemloos jarenlang te genieten van de hardloopsport. Leefwijze, ontspanning en plezier blijken al net zo belangrijk als meer technische zaken zoals hersteltijd, intensiteitsverschil en sportuitrusting. Blijf altijd blessurevrij, stel haalbare doelen en neem je tijd. En wie wil, kan zelf zijn persoonlijke schema's samenstellen voor trainingen en prestaties. Aanvullend is het 'Trainingsdagboek voor Hardlopers' verkrijgbaar, een aparte uitgave om de trainingsopbouw van dag tot dag te volgen.

Harry Honselaar
Harry Honselaar, schrijver van Praktijkboek voor hardlopers, heeft meer dan dertig jaar ervaring in de hardloopsport. Honselaar is al vanaf de jaren zeventig hardlooptrainer. Als actief hardloper behaalde hij vele overwinningen en ereplaatsen. In 1982 werd Honselaar landskampioen. Een jaar later, in 1983, won hij de Marathon van Amersfoort. Onder het pseudoniem Hans van Holland schreef Honselaar vanaf midden jaren tachtig artikelen voor verschillende hardloopbladen.

Harry Honselaar, Praktijkboek voor hardlopers, sportnu.eu, ISBN 978 90 812 0261 9 NUR 485 (¤ 28,95)