Gemeente Rotterdam

Nr. 47

27 maart 2008

Embargo tot donderdag 27 maart 21.00 uur

Wolfert van Borselenpenning voor
mr. C.J.H. baron van Lynden

De heer mr. C.J.H. baron van Lynden ontvangt op donderdag 27 maart om 21.00 uur de Wolfert van Brosselenpenning uit handen van burgemeester Ivo Opstelten. De heer Van Lynden ontvangt de Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid van een groot aantal verschillende Rotterdamse instellingen. Burgemeester Opstelten overhandigt de onderscheiding tijdens een afscheidsreceptie in het sociëteitsgebouw van de koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas.

De heer mr. Carel Jan Henric baron van Lynden legt zijn functie als voorzitter van de Koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas neer na 12 jaar bestuurslid te zijn geweest, waarvan de laatste 6 jaar als voorzitter.

Mr. Van Lynden heeft als voorzitter op een uiterst positieve, constructieve en sympathieke wijze leiding gegeven aan één van de grootste verenigingen van Rotterdam. "De Maas" telt thans circa 2500 leden verdeeld over een aantal locaties binnen de stad.

Mede door het lobbywerk van baron Van Lynden zijn de plannen voor een internationale wedstrijdroeibaan in de Eendragtspolder nu in een vergevorderd stadium.

Daarnaast heeft baron Van Lynden zich ook ingespannen om de Volvo Ocean Race in 2006 naar Rotterdam te halen

Baron Van Lynden heeft tevens vanaf begin jaren '80 voor een groot aantal verschillende Rotterdamse instellingen als bestuurslid opgetreden. Naast een aantal beroepsgebonden nevenfuncties bekleedt baron Van Lynden tot in de dagen van vandaag diverse maatschappelijke nevenfuncties in Rotterdam.

De onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die op leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid. En dit voor de Rotterdamse samenleving. De penning is vernoemd naar de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen.

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam