Persbericht: Haags telecombedrijf Flying Bytes Mobile genomineerd voor 'Most Innovative Telecom Company of the Year Award'

Donderdag 7 februari 2008

Tijdens het Nationaal Telecom gala op 27 maart zal naast de Retail en Mobile Phone Awards (Graham's) voor de eerste keer een award worden uitgereikt voor de Most Innovative Telecom Company of the Year. Het haagse bedrijf Flying Bytes Mobile staat samen met I-Wood en GravityZoo in de finale.

De 'Most Innovative Telecom Company of the Year Award' is een prijs voor bedrijven die het afgelopen jaar een serieuze bijdrage hebben geleverd aan de telecom. Het gaat hier met name om relatief kleine bedrijven die een innovatieve bijdrage leveren aan de branche. De winnaar wordt door een Raad van Advies vastgesteld door middel van stemming. In de Raad van Advies zijn de belangrijkste telecom bedrijven die in Nederland actief zijn vertegenwoordigd (onder meer KPN, Vodafone, T-Mobile, Nokia, HTC, Brightpoint en anderen). De awards zijn voor het eerst dit jaar gedoopt in de naam Golden Graham, naar de uitvinder van de telefoon Graham Alexander Bell.

In 2004 is Flying Bytes gestart binnen het BViT innovatiecluster in de Caballero fabriek in Den Haag. In vier jaar tijd is Flying Bytes uitgegroeid tot 1 van de meest innovatieve telecom bedrijven van Nederland.

Flying Bytes is gespecialiseerd in de automatisering van buitendiensten en maakt hierbij gebruik van de modernste technieken. Het bedrijf maakt de systemen van haar opdrachtgevers mobiel beschikbaar. Zo kunnen medewerkers 'on the road' informatie uit de systemen op kantoor op hun eigen mobiel raadplegen; andersom kan informatie direct via de eigen mobiel worden ingevoerd in de systemen op kantoor. Dit levert bedrijven tijdwinst en kostenbesparingen op. Met nieuwe functionaliteiten als NFC (near field communicatie) en GPS (plaatsbepaling) in mobiele telefoons maakt Flying Bytes veel nieuwe zakelijke toepassingen beschikbaar. Bijvoorbeeld voor koeriersdiensten: op kantoor ziet men precies waar de auto's rijden, als er een nieuwe opdracht binnenkomt, kan een werkopdracht direct naar de mobiele telefoon van de dichtstbijzijnde koerier worden gestuurd. Bij aflevering rapporteren de koeriers direct via de applicatie op hun mobiele telefoon terug. Zo is het volledige bedrijfsproces altijd aktueel in beeld en kan veel efficiënter worden gewerkt.

Waar de concurrentie zich concentreert op maatwerk software voor pda's, ontwikkelt Flying Bytes modulaire oplossingen voor iedere mobiele telefoon, smartphone of pda. De gestandaardiseerde RoadJack® dienst is hiervan een goed voorbeeld. "Met onze mobiele dataoplossingen lopen wij al jaren een paar jaar voor de markt uit" aldus Niels van den Berg, CEO van Flying Bytes Mobile. "Nu agendabeheer, email en internet op de mobiele telefoon gemeengoed worden, merk je dat ook de stap naar mobiele bedrijfsapplicaties kleiner wordt, we zitten op de goede golf."

De concurrentie voor de 'Most Innovative Telecom Company of the Year Award' is hevig: i-wood was in 2007 winnaar van de RedHerring Award top 100 en de Sprout Challenge top 50. I-wood heeft een reclameconcept gebouwd voor de mobiele telefoon. Op het hoofdscherm toont het bedrijf reclamebanners. Ook GravityZoo was in 2007 finalist in de RedHerring top 100. GravityZoo is een nieuw platform dat ervoor zorgt dat mobiele gebruikers via de mobiele telefoon bestanden die zijn opgeslagen op een server of computer kunnen benaderen.

De verkiezing van de Graham Awards en het telecom gala worden georganiseerd door het Telecom Magazine Connexie. De opbrengst van de avond zal bestemd zijn voor Kinderstem, een goed doel dat zich inzet voor kinderen in sloppenwijken in de derde wereld.