Gemeente Boekel


Prinses Máxima opent 28 maart 2008 Zorgpark Sint Petrus in Boekel

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima opent vrijdag 28 maart Zorgpark Sint Petrus in Boekel. Het nieuwe zorgpark biedt ouderen een vernieuwd concept van wonen, zorg en welzijn, waarbij ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen en indien nodig zorg krijgen.

Na de openingshandeling wordt de Prinses rondgeleid door het park en maakt ze kennis
met diverse bewoners, gebruikers en medewerkers.

Zorgpark Sint Petrus is representatief voor een vernieuwde manier van denken in de ouderenzorg, waarbij jong en oud hand in hand gaan en ook de buitenwereld een belangrijke rol speelt. Het streven is dat iedereen zich thuis voelt, van bezoekers en bewoners, tot vrijwilligers en medewerkers. Ouderen blijven deel uitmaken van de samenleving en de samenleving wordt dan ook gestimuleerd om een rol te spelen, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of door deel te nemen aan allerhande activiteiten. Een groot aanbod aan voorzieningen en diensten garanderen de verbinding met de buitenwereld. Zo zijn er onder meer een kinderdagverblijf, vriendenhuis, woongroep voor tien dementerende ouderen, restaurant en dagzorg. In het zorgcentrum wonen zon 68 ouderen. Daarnaast telt het park 64 huur/ koopwoningen en volgen er begin 2009 nog 25 woningen. Op dat moment wonen ruim 150 bewoners in het zorgpark en kunnen zij gebruik maken van alle zorg- en dienstverlening.

Zorgpark Sint Petrus is een samenwerking van vier partners: zorgverlener Welstaete, woningbouwcorporatie PeelrandWonen, de gemeente Boekel en Stichting Vrienden van Sint Petrus.

Voorafgaand aan de officiële opening op 28 maart vindt een feestweek voor bewoners en medewerkers plaats, met als thema Lang zullen ze Leven. Deze week start met een Open Dag op 24 maart, waarbij alle belangstellenden het zorgpark uitgebreid kunnen bekijken.