KNHS


De Nationale Sportweek komt eraan!
26 februari 2008
logo nationale sportweek

Tien ambassadeurs, een eerste lustrum, vele honderden sportieve evenementen en een paar honderdduizend Nederlanders die in sportief in beweging komen. Als het even mee zit wordt de vijfde Nationale Sportweek -van 28 maart tot en met 5 april a.s.- op alle fronten succesvol.

De Nationale Sportweek staat voor het promoten van de sport. Door jong en oud in een week tijd extra te prikkelen een kijkje te nemen bij de sportvereniging in de buurt, komen steeds meer mensen in beweging. Door de samenwerking tussen gemeenten, onderwijs, sport en ondernemers in sportkleding & accessoires, lukt het samen de schouders te zetten onder kennismakingsaanbod. Uiteindelijk moeten de initiatieven er toe leiden dat meer mensen lid worden van een vereniging. Juist daardoor groeit de kans op blijvende activiteit.

Net als vorig jaar is ook in 2008 voor iedere dag een centraal programma georganiseerd. Zo staat de stad Delft op 31 maart in het teken van de wintersport en wordt op 3 april in samenwerking met NISB een recordpoging bewegen ondernomen. En net als in 2007 kan iedereen ook nu weer zijn of haar eigen activiteit aanmelden. Dat kan op de website www.nationalesportweek.nl onder Activiteit aanmelden. Voor alle aanmelders liggen posters, spandoeken, ansichtkaarten en een cd klaar.