Gemeente De Marne


Kunstwerk C.O. Jellema

Door Anne Hilderink uit Kloosterburen is een kunstwerk ontworpen in steen, op een kerkpaadje en voorzien van 2 gedichten van C.O. Jellema. Dit kunstwerk is gerealiseerd nabij de Petruskerk aan de Zuster A. Westerhofstraat in Leens.

Dit kunstwerk is voortgekomen uit het Landschapsontwikkelingsplan Noord Groningen (LOP). Het LOP is opgesteld met de 8 noordelijke gemeenten en het waterschap Noorderzijlvest. Een van de doelen van het LOP is om elementen van het karakteristieke wierdenlandschap te herstellen.

De Houw in Leens is zo'n historisch wierdenlandschap en omdat de in 2003 overleden dichter C.O. Jellema hier woonde en zich verbonden wist met dit landschap, is besloten hem in dit project te herdenken.

Het landschapsproject is uitgevoerd door Landschapsbeheer Groningen.

De feestelijke en officiële opening en afronding van dit project vindt plaats op vrijdag 28 maart 2008 om 16.00 uur in de Petruskerk in Leens.

De realisatie is mogelijk gemaakt door bijdragen van: St. H.S. Kammingafonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Groningen, Directoraat Landelijk Gebied (stimuleringsregeling gebiedsgericht beleid), Rabobank West Groningen, Landschapsbeheer Groningen en gemeente De Marne.