Aankondiging Congres 'Beleggen in Vastgoed' 28 maart

06/03/2008 14:20

Mondi, de belangenorganisatie

Congres 'Beleggen in Vastgoed'
We hoeven u vast niet uit te leggen dat beleggen in vastgoed bijzonder lucratief kan zijn. Toch achten wij het noodzakelijk om u te attenderen op een congres.

Op vrijdag 28 maart organiseert Mondi in samenwerking met VNU Exhibitions Europe, Vastgoed Belang en de VVP het congres 'Beleggen in Vastgoed'. Tijdens Second Home International in de Jaarbeurs te Utrecht zullen deskundigen in deze branche de kansen en bedreigingen van de onroerendgoedmarkt in het binnen- en buitenland analyseren. De congresbezoekers krijgen de achtergrondinformatie die noodzakelijk is om een keuze te maken uit het enorme aanbod aan investeringsobjecten. Tijdens het congres wordt onder andere aandacht besteed aan het beoordelen van een prospectus.

Een solide belegging in vastgoed bij een van de vele degelijke, bonafide aanbieders verloopt vaak tot tevredenheid en in ieder geval volgens de daarvoor geldende regels. Maar als het aanbod te mooi klinkt om waar te zijn is extra waakzaamheid geboden.

Het afgelopen jaar kreeg een aantal oplichters het voor elkaar om ruim honderd miljoen euro aan geld op te halen, zonder enige vorm van zekerheidsstelling voor de investeerder. En als deze zekerheid al in de prospectus stond vermeld, dan bleek dit een leugen om eigen bestwil te zijn. De hoogte van het rendement blijkt dan, veelal voor aspirant beleggers, het doorslaggevende argument te zijn om met de aanbieder in zee te gaan.

Veel Nederlanders zien beleggen in stenen als interessante investering. Om een goede keus uit het enorme aanbod te maken zal het beoogde rendement voorop moeten staan. Zeker als men de mogelijkheden buiten onze landsgrenzen mee wil laten wegen. Vastgoed in het buitenland heeft natuurlijk veel aantrekkelijke kanten die meer op het persoonlijke vlak liggen: een pittoresk dorpje dat het hart van de belegger heeft gestolen, of een mooie haven waar u uzelf al met uw boot aan ziet meren.

Deze motieven moeten over boord gezet worden om een objectieve en rendabele beslissing te maken. Als een huis gekocht wordt als investering moet op een rationele manier naar het onroerend goed gekeken worden. De oriëntatie- en beslissingsperiode is aanzienlijk korter en vraagt eerder om een rekenkundige benadering. Goede informatie maakt de beslissing makkelijker. Handelen met voorkennis in aandelen is verboden maar handelen met voorkennis voor investeringen in (buitenlands) vastgoed is zeer gewenst. Ook voor beleggen in indirect vastgoed is een gezond verstand noodzakelijk. Een gemiddelde prospectus wordt binnen een half uur beoordeeld. Maar welke analyse hebt u dan daadwerkelijk gemaakt?

Raadpleeg voor het programmaoverzicht, aanvullende informatie en uw aanmelding www.beleggeninvastgoed.nl





http://www.mondi.nl