Gemeente Son en Breugel


Nationale sportweek in Son en Breugel

Van 28 maart tot en met 6 april vindt in Son en Breugel voor de tweede keer de Nationale Sportweek plaats. Op verschillende plaatsen in het dorp worden gedurende deze periode allerlei sportieve activiteiten georganiseerd.

---

Vele vrijwilligers van verenigingen en organisaties uit Son en Breugel zijn al enkele weken druk bezig met de voorbereidingen voor deze sportieve week. Het resultaat is een gevarieerd en uitdagend programma voor alle leeftijden, maar vooral gericht op kinderen en hun ouders.

Sportboekje
Op woensdag 12 maart start de publiciteit rondom deze week. Op alle basisscholen, peuterspeelzalen of kinderdagverblijven, krijgen alle kinderen een sportboekje uitgereikt. Deze boekjes zijn vanaf 12 maart ook op diverse andere locaties in Son en Breugel verkrijgbaar. In dit sportboekje staat een overzicht van alle activiteiten en wordt uitgelegd hoe, waar en wanneer de kinderen zich kunnen aanmelden. Alle kinderen kunnen gratis deelnemen aan alle activiteiten.

Project Brede Samenwerking
Het initiatief voor de Son en Breugelse sportweek komt voort uit het Project Brede Samenwerking. Dit project is opgestart met de centrale gedachte: Samen werken aan een doorlopende opvang en brede ontwikkeling van de kinderen. In het belang van de ontwikkelingskansen van 0-12 jarigen stimuleren de deelnemers aan dit project activiteiten voor deze kinderen en bevorderen ze de samenwerking tussen de verschillende organisaties die met kinderen en hun ouders werken. Partners zijn de basisscholen, de peuterspeelzalen, de kinderopvang en buitenschoolse opvang, de GGD Zuidoost-Brabant, Zuidzorg, De Brede Welzijnsinstelling, Maatschappelijk werk Dommelregio, bibliotheek Dommeldal en de gemeente. Speciaal voor dit project hebben ook de sportverenigingen zich aangesloten.

Voor meer informatie, kijk ook bij:

Nationale Sportweek 2008