Gemeente Mook & Middelaar


Gebiedsproces van start tussen Malden en Molenhoek

Gemeenten Heumen en Mook & Middelaar gaan een uniek project starten, namelijk een interactief gebiedsproces voor het tussengebied Malden en Molenhoek. Uniek, omdat niet eerder de twee gemeenten hebben samengewerkt om een integraal plan te bereiken over de gemeente- en provinciegrenzen heen.

Wethouder Crutzen van gemeente Heumen en Wethouder Wienhoven van gemeente Mook&Middelaar zullen op vrijdag 28 maart 2008 om 12.00 een intentieovereenkomst ondertekenen om tot samenwerking over te gaan voor het tussengebied. De ondertekening zal plaatsvinden in Villa De Raaf (landgoed Bergzicht) Rijksweg 232, Heumen.

Het is daarmee het startsein van een interactief gebiedsproces. Naar de mening van de colleges van B&W heeft het tussengebied de nodige potenties die niet of in onvoldoende mate benut worden. De potenties liggen vooral in de ruimtelijke openheid en op het terrein van sport, recreatie en natuurwaarden. Ook het agrarische gebruik vraagt aandacht.

Het gebiedsproces was er nooit gekomen zonder de inzet van vele betrokkenen, een intergemeentelijke werkgroep en het initiatief van beide gemeenteraden. Veel voorstudies zijn al verricht over het tussengebied, waarin waardevolle informatie is opgenomen.

Beide gemeenten nodigen belangengroepen en organisaties uit om te komen naar het moment van ondertekening van de intentieovereenkomst voor visieontwikkeling voor het plangebied. De vraag aan hen is of ze meegaan op de ingeslagen weg om te komen tot een gezamenlijke gebiedsvisie.

De gemeenten voeren de regie over het gebiedsproces en hebben daartoe o.a. een stuurgroep ingesteld. Concreet betekent dit dat er vanaf nu duidelijke aanspreekpunten bij de gemeenten zijn. Voor de gemeente Heumen is dat Annoesjka Wintjes (awintjes@heumen.nl, 06 30140998), voor de gemeente Mook &Middelaar is dat Luc van Doesum (Luc.vanDoesum@MookenMiddelaar.nl, 024 6969177) Voor vragen kunt u bij hen terecht