Gemeente Teylingen

weekend gratis meevaren

De heere Schouten 100 jaar - 1e weekend gratis meevaren

20 maart 2008

PERSBERICHT 20 maart 2008 - Het voetveer `De heere Schouten' maakt onderdeel uit van de Zwanburgerwandelroute in Warmond. Het is dit jaar 100 geleden dat het voetveer is gebouwd en de wandelroute bestaat nu 5 jaar. Om deze feiten te vieren is de overtocht met het voetveer op 28, 29 en 30 maart gratis.

100 jaar voetveer

Op vrijdag 28 maart is de officiële eerste vaart om 11.00 uur. Burgemeester Schelberg opent het nieuwe vaarseizoen. Tijdens de opening maakt hij bekend welke activiteiten dit jaar extra worden georganiseerd ter viering van het 100 jarige-bestaan.

Het voetveer is een salonboot die 100 jaar geleden is gebouwd. Voor het nieuwe vaarseizoen is de boot voorzien van nieuwe verf en de motor is gereviseerd.

Zwanburgerroute

De overtocht met het voetveer `De heere Schouten' maakt van de Zwanburgerroute een afwisselende wandelroute. Het voetveer vertrekt vanaf het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond. Vandaar vaart de pont naar de steiger bij de Zwanburgerpolder, vervolgens haalt het voetveer u aan het einde van de wandeling over de Boezemkade weer op en zet u af op De Tengnagel waar u de Zwanburgerroute kunt vervolgen. Enthousiaste vrijwillige schippers bemannen het voetveer.

Vaarseizoen

Opstappen kan alleen als wandelaar, maar zonder hond. Helaas is de wandelroute niet rolstoel-vriendelijk. In april en oktober vaart de pont alleen op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.30 uur. Vanaf mei tot en met september vaart de pont dagelijks behalve op maandag. Laatste afvaart vanaf Koudenhoorn is om 17.30 uur. Bij slechte weersomstandigheden vaart de pont niet.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.zwanburgerroute.nl.

2008-03-20 Voetveer De heere Schouten voor de home page