Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gratis jeugdactiviteiten bij Overmaas

Van 28 maart t/m 5 april vindt de Nationale Sportweek plaats.

Van vrijdag 28 maart tot en met zaterdag 5 april vindt voor de vijfde keer de Nationale Sportweek plaats. Dit is dé week van het jaar waarin de sport in Nederland extra onder de aandacht wordt gebracht. Sportverenigingen houden open dagen, toernooien, wedstrijden en speciale trainingen. Het doel is om mensen in beweging te krijgen, bij voorkeur bij een club.

Voetbalvereniging Overmaas aan de Stadionlaan 15 neemt deel aan deze Nationale Sportweek door verschillende ledenwervingsactiviteiten te organiseren. Begonnen wordt op maandag 31 maart met de open trainingen voor de D- en C-jeugd; aanvang 19.00 uur. Op woensdag 2 april is er voor de kleinsten een vriendjes- en vriendinnetjesmiddag, waarbij er behalve voetballen ook nog andere activiteiten op het programma staan, zoals bijvoorbeeld een groot luchtkussen. Voor de F-jes duurt het programma van 13.30 tot 15.00 uur en voor de E-tjes van 15.30 tot 17.00 uur. Tot slot zijn er dan ook op woensdag 2 april de open trainingen voor de B- en A-jeugd; aanvang 19.00 uur. Traditiegetrouw verwacht Overmaas weer een grote opkomst van nieuwsgierige en enthousiaste kinderen.

Voetbalvereniging Overmaas heeft al sinds jaren een grote en goede jeugdafdeling. Op dit moment komen 27 jeugdteams uit in de verschillende competities en bedraagt het jeugdledenbestand zon 350 jongens en meisjes, die wonen in de omliggende wijken zoals IJsselmonde, Beverwaard, Kop van Zuid, Hillesluis, Vreewijk en Feijenoord.

Gediplomeerde trainers en een technisch jeugdcoördinator zorgen voor de begeleiding en opleiding. Daarbij worden ze geassisteerd door enthousiaste vrijwilligers. Wat dat betreft is Overmaas nog steeds een echte amateurvereniging, waarin de vrijwilligers veel werk verzetten. Dat de jeugdopleiding van Overmaas zijn vruchten afwerpt, blijkt wel uit het feit dat veel Overmaas-spelers gevraagd worden om bij gerenommeerde verenigingen, zoals Feyenoord, Sparta en Excelsior te komen voetballen. Veel van deze weggeplukte voetballers komen nog regelmatig op het Overmaas-terrein hun gezicht laten zien, want Overmaas blijft toch altijd nog een beetje hun club.