Gemeente Purmerend

Purmerend doet mee aan Nationale Sportweek

Ook in Purmerend zijn er beweeg- en sportieve activiteiten ter gelegenheid van de Nationale Sportweek. Er zijn vanaf vrijdag 28 maart tot en met zaterdag 5 april bijna dagelijks sportieve activiteiten voor verschillende doelgroepen. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk, alleen voor de sportieve activiteiten in het Leeghwaterbad betalen de deelnemers één euro toegang. Het doel van de Nationale Sportweek is mensen in beweging te brengen en houden.

De start van de Purmerendse sportweek is vrijdagavond 28 maart met rolstoelbasketbal in sportzaal De Gors. In Purmerend gaat het om activiteiten als sportinstuif, zwemmen, dynamic tennis, sportief wandelen, 'fit for ever', jeu de boules, conditiegym heren, volksdansen, werelddans, rolstoelhockey en rolstoelbasketbal. Purmerend Actief coördineert de lokale sportieve activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek.
De drie ambassadeurs van Purmerend Actief - Lisanne Schol (atletiek), Marlou van Rhijn (aangepast wedstrijdzwemmen) en Jan de Vries (motorrijder) - roepen alle Purmerenders op aan de gezonde leefstijl te denken en werken. Dagelijks matig intensief bewegen geeft energie en is goed voor de gezondheid. Met de Nederlandse Norm Gezond Bewegen promoot Purmerend Actief een gezonde leefstijl. Vijf dagen per week 30 minuten bewegen is een goed begin van een gezonde leefstijl. Voor jeugd is de aanbeveling twee keer 30 minuten. Purmerend Actief wil tijdens de Nationale Sportweek met extra aandacht zoveel mogelijk Purmerenders aan het bewegen krijgen en houden.

De agenda van de sportieve activiteiten in Purmerend in de Nationale Sportweek leest u op deze site en is op te vragen bij het Sportservicecentrum, telefoon (0299) 452 132. De landelijke website is www.nationalesportweek.nl.