Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Wetenschap & Technologie

Vrijdag 28 maart ondertekenen de Indiase minister Sibal en minister Van der Hoeven een overeenkomst gericht op wetenschappelijke en technologische samenwerking. Beide landen bouwen aan een hoogwaardige kenniseconomie en kunnen elkaars expertise, ervaring en handelsmogelijkheden goed gebruiken.

Het versterken van het technologisch, wetenschappelijk en innovatief vermogen heeft voor India de hoogste prioriteit. Dat biedt veel kansen aan Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen in India. Tegelijkertijd beschikt Nederland over specifieke expertise die voor de ontwikkeling van India belangrijk is, bijvoorbeeld op het gebied van biotechnologie, watertechnologie en -management, medische wetenschap en tuinbouw.

Kapil Sibal is minister van zowel Science en Technology als Earth Sciences. Hij is als minister verantwoordelijk voor alle technologische en innovatieve ontwikkelingen in India. Minister Sibal is bovendien een van de grote krachten achter het versterken van de banden tussen India en de EU.

De samenwerkingovereenkomst wordt vrijdag 28 maart van 15.00-15.30 uur ondertekend in Sociëteit De Witte, Plein 24 te Den Haag.

U bent hierbij van harte welkom.

Noot voor redacties (