Annet Aris benoemd tot collegelid OPTA

28/03/2008 09:30

Opta

Per 15 maart 2008 is ir. Annet Aris benoemd als lid van het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit. Aris, hoogleraar mediamanagement aan de gerenommeerde Franse business school Insead, vervangt de in april 2007 overleden prof. mr. Ad Geelhoed. Chris Fonteijn, collegevoorzitter van OPTA, reageert: "Met de komst van Annet Aris is ons college weer compleet. Met haar wetenschappelijke achtergrond in de mediawereld en haar internationale ervaring, onder andere bij organisatieadviesbureau McKinsey, vormt zij een prachtige aanvulling op de overige collegeleden. Naast de praktijkervaring in de telecomsector van econoom Mark de Jong en de achtergrond in de advocatuur en wetenschappelijke kennis van geassocieerd collegelid Annetje Ottow, zijn in dit college alle invloeden verenigd waar de markten voor elektronische communicatie mee te maken hebben. Ik ben dan ook buitengewoon content met dit team."

Annet Aris studeerde af aan de Universiteit van Wageningen en behaalde daarna een Master of Business Administration aan INSEAD. Sinds 2003 is zij aan het laatstgenoemd instituut verbonden als Adjunct Professor of Strategy. Zij heeft daar de MBA module 'Managing Media Companies' ontwikkeld, waarin zij ook les geeft. Daarnaast verzorgt zij regelmatig gastcolleges op universiteiten in Zwitserland, Duitsland, Engeland en Nederland en treedt op als expert bij Europese media bedrijven en industrie verbanden in Europa. Van 1985 tot 2003 heeft zij diverse functies bij McKinsey& Co bekleed in Amsterdam, Londen en München, waarvan de laatste jaren als partner en leider van de mediapraktijk in Duitsland.

Staatssecretaris Heemskerk van het Ministerie van Economische Zaken heeft Annet Aris met terugwerkende kracht per 15 maart 2008 benoemd als lid van het college van OPTA, tot 1 augustus 2009. Op deze datum loopt de zittingsperiode voor het gehele college van OPTA af. Aris gaat haar collegelidmaatschap vervullen op 'non-executive' (parttime) basis.

Zie voor meer informatie over de samenstelling van het college www.opta.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.opta.nl