Politie Limburg-Noord

Drugsproject Hektor: 22 arrestaties

Datum: 28-03-2008
Tijd bericht: 09:27
Plaats: Venlo
In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie in de maand februari 22 personen gearresteerd. De 22 verdachten zijn aangehouden voor het bezit van meer dan 5 gram softdrugs danwel 0,5 gram harddrugs. Van deze mensen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam 19057 gram hasjiesj, 1951 gram marihuana, 28,9 gram cocaïne en 5,1 gram heroïne in beslag. In totaal werden 19 zaken afgehandeld via snelrecht. In totaal is een bedrag van 705 euro in beslag genomen. Op een plaats werd binnengetreden. Zes personen hebben een gebiedsontzegging gekregen.

Wegens het aantreffen van verdovende middelen in het pand Diependijkstraat 92 te Venlo hebben in de maand februari bewoner en eigenaar van deze panden een waarschuwing tot sluiting woning wegens drugsoverlast ontvangen. op grond van artikel 174a van de Gemeentewet en op last van de burgemeester.

Dit is een persbericht van de gemeente Venlo. De gemeente Venlo neemt samen met het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord deel aan project Hektor. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid:een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst.