Gemeente Binnenmaas

Brandweercommandant Binnenmaas vertrekt

De commandant van de brandweer Binnenmaas, Johan van Ballegooijen, heeft een andere functie aanvaard bij de regionale brandweer Zuid-Holland-Zuid. Hij zal dus binnen afzienbare tijd vertrekken als commandant in Binnenmaas.

Commandant Van Ballegooijen gaat bij de regionale brandweer Zuid-Holland-Zuid in Dordrecht aan de slag als senior medewerker bij de afdeling regionale brandweerzorg. In deze functie gaat hij zich bezighouden met het account van de Gemeenschappelijk Meld Centrale (GMC), het ontwikkelen en onderhouden van het brandweeractiecentrum en het ontwikkelen van het operationeel informatiemanagement van en voor de regionale brandweer.

Sinds 1980 is Van Ballegooijen actief bij de brandweer. Hij begon als vrijwilliger in s-Gravendeel en in 1997 werd hij voor halve dagen beroepskracht als plaatsvervangend commandant. Al snel werd dat omgezet in een fulltime dienstverband en werd hij commandant van wat toen nog brandweer s-Gravendeel was.
Op 1 januari 2007 zijn de voormalige gemeenten s-Gravendeel en Binnenmaas samengevoegd tot de nieuwe gemeente Binnenmaas. Dat had uiteraard ook gevolgen voor de brandweerkorpsen. Na een sollicitatieprocedure werd Johan van Ballegooijen benoemd als commandant van de nieuwe brandweer Binnenmaas. Dit korps bestaat inclusief de commandant uit 7 medewerkers beroepsondersteuning en ongeveer 90 vrijwilligers, verdeeld over vier posten.

Over de opvolging van de brandweercommandant is op dit moment nog niets bekend. Wel is afgesproken dat er een overgangstermijn komt zodat Van Ballegooijen zijn ruime kennis en ervaring met de gemeentelijke brandweer kan overdragen aan zijn opvolger.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl