Politie Haaglanden

Persberichten 28 maart

Haaglanden, 28-03-2008

Politie rolt grote hennepkwekerij op
Den Haag Na een melding dat twee mannen donderdagavond 27 maart hennepresten in een busje aan het laden waren, troffen twee wijkagenten van Politie Haaglanden in een woning aan de Muldersgaarde een enorme hennepkwekerij aan. In de woning bevonden zich 12772 jonge planten en 202 moederplanten. Ook werd illegaal stroom afgetapt. Twee verdachten zijn aangehouden; de eerste, een 38-jarige man uit Schiedam, werd gelijk in de woning aangetroffen. De tweede verdachte, een 29-jarige Hagenaar, bleek zich verstopt te hebben achter een houten wand die niet te ontdekken was vanaf de buitenzijde van het pand. De recherche van Bureau Beresteinlaan onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Politie Haaglanden via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Dronkelappen op de vuist
Den Haag Twee Hagenaars van 23 en 24 jaar hadden in de vroege uurtjes van vrijdag 28 maart een kwade dronk. Op de Doubletstraat gingen zij met elkaar op de vuist. Toegesnelde agenten haalden de twee uit elkaar en gaven ze een bon voor openbare dronkenschap.

Bekeuring leidt tot agressie
Den Haag Tijdens het uitschrijven van een bekeuring aan een 67-jarige Hagenaar, die met zijn auto in het voetgangersgebied op de Rijnstraat reed, onstond er op 27 maart om 15.40 uur het nodige tumult. De 41-jarige zoon van de man en een evenoude vriend mengden zich in het gesprek tussen de agenten en de vader. Ze weigerden meerdere malen tussen de twee partijen weg te gaan en stelden zich zeer agressief op. De hevig tegenstribbelende mannen zijn vervolgens gepepperd en geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

Herman Costerstraat even olieglijbaan
Den Haag Politieagenten ontdekten op 27 maart om 21.00 uur tijdens hun surveillance dat de rijbaan van de Herma Costerstraat vanaf het Hobbemaplein tot aan de Langnekstraat bedekt was met een laag olie. De brandweer en het gespecialiseerde bedrijf Ecoloss hebben de tijdelijke glijbaan vervolgens weer schoongemaakt.

Scooterrijdster gewond na aanrijding
Den Haag - Een 18-jarige Haagse raakte op donderdag 27 maart gewond door een aanrijding met een personenauto. Zij reed om 12.15 uur op haar scooter op de kruising van de Waalsdorperweg met de Van der Burchlaan. Op diezelfde kruising wilde een 53-jarige Hagenaar in een personenauto rechtsaf slaan. Hij zag hierbij de scooterrijdster over het hoofd. De ambulance bracht het 18-jarige slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Kruimeldiefstal
Voorburg Twee Leidschendammers, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, namen op donderdag 27 maart omstreeks 11.45 uur, vanuit een supermarkt aan de Koningin Julianalaan snoepgoed weg. Het winkelpersoneel droeg de beide jongens aan de politie over. De jongens kregen aan het politiebureau een HALT-verwijzing. Zij zullen op korte termijn een alternatieve straf ondergaan.

Leidschendammer (18) rijdt weg na aanrijding
Leidschendam Een 52-jarige Haagse zag, op donderdag 27 maart omstreeks 11.00 uur, tot haar schrik dat een automobilist op het Berberis tegen haar geparkeerde auto botste. De vrouw snelde naar haar auto en zag dat de autobestuurder in zijn haast om weg te komen nogmaals tegen haar auto botste. Aanvankelijk ging de Haagse voor de auto staan. Toen zij enkele stappen opzij deed om de schade aan haar auto te bekijken, reed de veroorzaker van de aanrijding met hoge snelheid weg. De Haagse wist het kenteken van de wegrijdende auto te noteren. Hierop werd door de politie een onderzoek gestart, waarbij een 18-jarige Leidschendammer als bestuurder werd aangehouden. Hij bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt en daarna te zijn weggereden omdat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt. De politie van Bureau Leidschendam-Voorburg verzoekt mensen die getuigen zijn geweest van dit voorval zich te melden via nummer 0900-8844.

Dronken achter het stuur
Nootdorp Een 32-jarige Zoetermeerder werd vrijdagmorgen 28 maart aangehouden toen hij met een borrel op over de Ypenburgse Boslaan reed. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01.20 uur over de genoemde laan rijden en hielden de man op de Barthelomeuslaan in Nootdorp staande. Omdat hij vermoedelijk teveel drank op had, werd hij aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Daar blies hij 430 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Alcoholcontrole, niemand rijdt onder invloed
Wateringen - De politie hield op donderdag 27 maart tussen 16.30 en 18.00 uur op de Heulweg een verkeerscontrole. In totaal moesten 113 automobilisten blazen. Niemand had teveel gedronken. Wel bekeurden de agenten drie automobilisten die geen gordel droegen, en drie automobilisten die de benodigde papieren niet bij zich hadden.

Twee hennepkwekerijen ontmanteld
Zoetermeer - De politie heeft donderdag 27 maart om 15.50 uur twee hennepkwekerijen ontmanteld. Op de Nederlandlaan werden ruim 700 hennepstekken aangetroffen. In een andere woning op de Basalt vonden de agenten 366 hennepplanten. Allebei de kwekerijen zijn ontmanteld en naast alle planten zijn ook alle gebruikte materialen in beslag genomen. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Politie Haaglanden via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Paar boetes bij verkeerscontrole
Zoetermeer - De politie hield op donderdag 27 maart tussen 13.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole op de Van der Hagenstraat. Hierbij werden 24 personenautos, vier autos met aanhanger en een taxi gecontroleerd. De politie trof onder andere een kapotte spiegel, slecht werkende koppeling, en niet deugdelijke autopapieren aan.