Gemeente Hoogeveen

28 maart 2008

Afzender: Wmo-raad Hoogeveen

Wmo-raad komt naar bewoners Hoogeveen toe

De Wmo-raad maakt een toer door de gemeente Hoogeveen. De raad zoekt de bewoners op in dorpen, wijken en buurten. Het gemeentelijke adviesorgaan wil met de bewoners van Hoogeveen onder meer praten over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Behalve informatie geven wil de Wmo-raad van de bevolking horen waar mogelijke knelpunten zijn. Iedereen is van harte welkom.

Zeven bijeenkomsten

Er komen zeven bijeenkomsten, verspreid over de gemeente. Als eerste is Hollandscheveld aan de beurt op 7 april in 't Anker. Daarna bezoekt de Wmo-raad Nieuweroord op 14 april in De Vuurkörf. Op 21 april is de raad in Het Dwarsgat in Nieuwlande. Daarna volgen De Cirkel in Noordscheschut op 19 mei, 't Overschotje in Fluitenberg op 26 mei, Ons Dorpshuis in Stuifzand op 5 september en De Eiken in Tiendeveen op 8 september. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30.

De Wet maatschappelijke ondersteuning is er voor iedereen. Iedereen in de samenleving moet kunnen 'meedoen' en dat zo lang mogelijk vanuit eigen huis. Dus voor gezonde mensen, maar ook voor mensen met beperkingen door ouderdom of handicap, een chronisch psychisch probleem, een psychosociaal probleem en ouders en kinderen met opvoedproblemen.

Meedoen

Niemand moet op grond van beperkingen veroordeeld zijn tot thuiszitten. Je moet anderen kunnen ontmoeten in het wijkgebouw, in de soos, bij activiteiten van de kerk, maar ook in de schouwburg. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om dat 'meedoen' mogelijk te maken. Dat gebeurt via de Wmo. Maar dat lukt alleen als ook een beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de burger én diens omgeving.

De Wmo-raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente om ervoor te zorgen dat de belangen van de burger met betrekking tot de Wmo gewaarborgd worden.